Parallelrijbaan A12 Galecopperbrug richting Arnhem zaterdag 5 oktober 2019 gesloten

Werkzaamheden

Parallelrijbaan A12 Galecopperbrug richting Arnhem zaterdag 5 oktober 2019 gesloten

Gepubliceerd op: 02 oktober 2019- Laatste update: 03 oktober 2019 16:57 uur

Op zaterdag 5 oktober 2019 uur is de parallelrijbaan A12 Utrecht 24 uur lang helemaal afgesloten voor verkeer tussen Oudenrijn en Lunetten (rijrichting Arnhem). Aanleiding is een kleine wijziging in het werk aan de zuidkant van de A12 Galecopperbrug.

De parallelrijbaan is sinds donderdag 26 september 2019 al afgesloten voor verkeer vanuit A12 Den Haag en A2 Den Bosch. De extra 24-uurssluiting van zaterdag 5 oktober betekent dat ook verkeer vanuit de snelweg A2 Amsterdam gedurende 24 uur niet meer over de parallelrijbaan kan rijden. Gele borden ter plaatse en online navigatie leiden op die dag bestemmingsverkeer vanuit A2 Amsterdam en naar Utrecht en Nieuwegein om:

  • Lunetten, Hoograven en Houten: omleiding via Zuilense Ring N230 en de A27
  • Utrecht-Centrum: via A2 afrit 7 (normale route)
  • Papendorp/Kanaleneiland/Woonboulevard: omleiding via A2 afrit 8
  • Nieuwegein: omleiding via A2 afrit 9

Hoofdrijbaan A12 Utrecht beschikbaar

De hoofdrijbaan van de snelweg A12 Utrecht blijft beschikbaar voor verkeer vanuit zowel de A12 Den Haag als de A2 Amsterdam. In verband hiermee adviseert Rijkswaterstaat, aan iedereen die van dit deel van de A12 gebruikmaakt, om rekening te houden met omleidingen en extra reistijd. Het verkeer richting Den Haag op de noordelijke brughelft (A12) ondervindt geen hinder van de werkzaamheden.

Vervanging voegovergangen Galecopperbrug

Rijkswaterstaat zet rijstroken op de A12 Galecopperbrug af om goed en veilig aan de voegovergangen te kunnen werken. Deze stalen delen in het wegdek vormen de overgang tussen brug en vasteland. Rijkswaterstaat constateerde na inspectie dat de voegovergangen van de zuidelijke Galecopperbrug moeten worden vervangen. Door het onderhoudswerk tijdig uit te voeren, kan het verkeer ook in de toekomst veilig over de brug blijven rijden. De werkzaamheden aan de Galecopperbrug duren tot uiterlijk vrijdag 8 november 2019.

Meer informatie werkzaamheden Galecopperbrug (A12)

Informatie over de werkzaamheden en omleidingen is te vinden op de pagina Geplande wegwerkzaamheden of de projectpagina A12: werkzaamheden Galecopperbrug.

Onderliggende pagina's