Minder overtredingen A15 door handhavingsactie

Nieuwsbericht

Minder overtredingen A15 door handhavingsactie

Gepubliceerd op: 30 oktober 2019- Laatste update: 30 oktober 2019 16:56 uur

Bij de extra snelheidscontroles in de maand september 2019 op de snelweg A15 tussen Vaanplein en Hoogvliet hield bijna 96% van de automobilisten zich aan de voorgeschreven snelheid van 100 km/h. Dat is aanzienlijk meer dan in de periode voor september. Toen reed gemiddeld 9% van de bestuurders nog te hard.

De snelheidscontroles maken deel uit van een handhavingsactie van politie en Openbaar Ministerie, in opdracht van Rijkswaterstaat. Deze actie loopt van september tot en met november en heeft tot doel de verkeersveiligheid te verbeteren op het traject tussen Vaanplein en Hoogvliet (snelweg A15), omdat daar opvallend veel ongevallen plaatsvinden. Naast extra snelheidscontroles wordt ook gecontroleerd op afleiding (handheldtelefoongebruik) en alcohol- en drugsgebruik.

In september zijn door de politie meer dan 300 bekeuringen uitgedeeld voor diverse verkeersovertredingen. Daarvan zijn meer dan de helft voor het niet-handsfree bellen, vooral door vrachtwagenchauffeurs. Zij werden door de politie betrapt vanuit een speciaal uitgeruste touringcar die op meerdere plekken is ingezet.

Ongevallen traject Vaanplein–Hoogvliet

Op het traject Vaanplein–Hoogvliet (in beide richtingen) ligt het aantal ongevallen 25% hoger dan gemiddeld op de snelwegen. Die ongevallen veroorzaken persoonlijk letsel en leed, materiële schade en lange files. Dit baart Rijkswaterstaat, politie en Openbaar Ministerie zorgen. De maximumsnelheid is daar 100 km/h. Die limiet geldt in verband met de verkeersveiligheid op de hele ring van Rotterdam. In de praktijk rijden veel weggebruikers op dit traject of delen ervan te hard, vandaar de extra controle op snelheid. Daarnaast zijn veel automobilisten snel afgeleid door hun telefoon of andere mobiele apparaten. Ook alcohol en drugs horen niet thuis in het verkeer en vormen een risico voor de verkeersveiligheid.

Onderliggende pagina's