Galecopperbrug (A12) naar verwachting aanstaand weekend (2 – 3 november 2019) weer volledig open

Nieuwsbericht

Galecopperbrug (A12) naar verwachting aanstaand weekend (2–3 november 2019) weer volledig open

Gepubliceerd op: 29 oktober 2019- Laatste update: 29 oktober 2019 09:10 uur

De uitvoering van de werkzaamheden aan de Galecopperbrug (snelweg A12) bij Utrecht verlopen voorspoedig. De afgelopen weken is 24 uur per dag doorgewerkt aan het vervangen van de voegen. Als er zich geen tegenvallers voordoen, zoals heftige regenval, dan is de A12 Galecopperbrug bij Utrecht weer volledig beschikbaar in het weekend van 2-3 november 2019.

De zuidbrug heeft nieuwe voegovergangen gekregen die speciaal ontworpen zijn voor de Galecopperbrug. Hierdoor kan verkeer richting Arnhem ook in de toekomst vlot en veilig over de snelweg A12 bij Utrecht blijven rijden.

5 weken van zeer ernstige verkeershinder

Het vervangen van de voegovergangen zorgt iets meer dan 5 weken voor zeer zware verkeershinder op snelwegen richting Utrecht, en op lokale wegen in Utrecht en Nieuwegein. Om de snelwegen beschikbaar en veilig te houden, zijn onderhoudswerkzaamheden als deze noodzakelijk. Rijkswaterstaat wil iedereen bedanken voor het waar mogelijk kiezen van ander vervoer, het uitstellen van de reis of mijden van de spits.

Resterende werkzaamheden Galecopperbrug

Tot zondag 10 november 2019 vinden er nog enkele afrondende werkzaamheden plaats, waaronder het terugbrengen van de oorspronkelijke belijning. Dit gebeurt tijdens een aantal nachtafsluitingen. Ook vervangt Rijkswaterstaat in deze periode 6 zogeheten opleggingen onder de brug. Dit geeft geen hinder voor het weg- of scheepvaartverkeer.

Onderhoud Galecopperbrug (A12)

Ook de komende jaren zijn er nog onderhoudswerkzaamheden nodig aan de Galecopperbrug, onder andere aan de voegovergangen van de noordbrug. Deze werkzaamheden moeten nog worden ingepland.

Onderliggende pagina's