Diverse nachtelijke afsluitingen op Limburgse wegen; 16-26 oktober 2019

Werkzaamheden

Diverse nachtelijke afsluitingen op Limburgse wegen; 16-26 oktober 2019

Gepubliceerd op: 09 oktober 2019- Laatste update: 21 oktober 2019 08:40 uur

Rijkswaterstaat voert in de nachten van 16 tot en met 26 oktober 2019 onderhoud uit aan diverse wegen in Zuid-Limburg. Het betreft de snelweg A2 (tussen Gronsveld en Eijsden en tussen Born en Urmond), de snelweg A79 (tussen Valkenburg en Voerendaal en tussen knooppunt Kruisdonk en Meerssen) en de snelweg A76 (tussen knooppunt Kerensheide en Geleen) in het zuiden van Limburg.

Weggebruikers dienen rekening te houden met afsluitingen en omleidingen.

Afsluitingen A2, A79 en A76

De volgende locaties zijn tijdens onderstaande data afgesloten voor verkeer:
  • de snelweg A2 tussen oprit (56) Gronsveld en afrit (58) Eijsden richting de Belgische grens, van woensdag 16 oktober 21.00 uur tot donderdag 17 oktober 05.00 uur 
  • de snelweg A79 tussen oprit (3) Valkenburg en afrit (6) Voerendaal richting Heerlen, van maandag 21 oktober 21.00 uur tot dinsdag 22 oktober 05.00 uur. Ook is de A79 vanaf knooppunt Kruisdonk en afrit Bunde (1 ) dicht om ervoor te zorgen dat het verkeer de omleiding via A2 en A76 rijdt.
  • de A79 tussen knooppunt Kruisdonk en afrit (2) Meerssen richting Heerlen, van dinsdag 22 oktober 21.00 uur en woensdag 23 oktober 05.00 uur 
  • de A2 tussen oprit (47) Born en afrit (48) Urmond richting Maastricht, van woensdag 23 oktober 22.00 uur tot donderdag 24 oktober 05.00 uur
  • de snelweg A76 vanaf knooppunt Kerensheide tot en met afrit (5) Nuth richting Heerlen, van vrijdag 25 oktober 20.00 uur tot zaterdag 26 oktober 10.00 uur (tijdens deze werkzaamheden zijn ook de wegen komende vanuit Eindhoven en Maastricht richting Heerlen ter hoogte van knooppunt Kerensheide afgesloten voor het verkeer).

Omleidingsroutes

Gele borden geven ter plaatse informatie over de werkzaamheden en verkeersmaatregelen.

Weersgevoelige werkzaamheden

Onderhoudswerkzaamheden zijn weersgevoelig. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden mogelijk geen doorgang vinden en worden ze opnieuw ingepland.

Regulier onderhoud

Deze onderhoudswerkzaamheden vallen onder het Variabel Onderhoudscontract 2019 dat Rijkswaterstaat laat uitvoeren. Het betreft regulier onderhoud dat wegennet, viaducten, bruggen en tunnels periodiek nodig hebben, zoals asfaltering, vervangen van voegovergangen en onderhoud aan de vangrail. Met als doel een vlotte en veilige doorstroming voor de weggebruiker.

Wegwerkzaamheden: veiligheid voorop

Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en onze weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop. Ook u kunt als weggebruiker een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers én uzelf: volg de aanwijzingen en respecteer de snelheidslimiet.

Meer informatie werkzaamheden A2, A79 en A76

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Kijk op de pagina Geplande wegwerkzaamheden. U kunt ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

Onderliggende pagina's