Afsluitingen Botlekbrug in oktober en november 2019

Werkzaamheden

Afsluitingen Botlekbrug in oktober en november 2019

Gepubliceerd op: 18 oktober 2019- Laatste update: 18 oktober 2019 17:57 uur

In verband met werkzaamheden aan de spoorverbinding is de Botlekbrug in oktober en november 2019 een aantal keer tijdelijk afgesloten. Waar mogelijk worden de werkzaamheden gecombineerd met het reguliere onderhoud om de hinder zo veel mogelijk te beperken.

Werkzaamheden Botlekbrug (A15)

Voor de aanleg van de spoorverbinding zijn diverse soorten (voedings)kabels nodig tussen de bewegende brugdelen en het vaste land. Deze kabels komen in een flexibele kabelgoot tussen de heftorens van de brug en het beweegbare brugdek. Om deze aan te brengen is een steigerconstructie op de brug nodig en er is ruimte nodig om materiaal en machines aan en af te voeren. Omdat op hoogte gewerkt wordt is het voor de veiligheid voor auto’s, (brom)fietsers en de medewerkers op de steigers nodig de Botlekbrug een aantal keer af te sluiten.

Afsluitingen Botlekbrug (A15)

Afsluitingen voor al het verkeer

In verband met regulier onderhoud is de brug voor al het verkeer ((vracht)auto’s en (brom)fietsers en voetgangers) afgesloten van:

  • woensdag 23 oktober van 22.00 uur tot donderdag 24 oktober 2019 05.00 uur
  • donderdag 24 oktober van 22.00 uur tot vrijdag 25 oktober 2019 05.00 uur
  • woensdag 20 november van 22.00 uur tot donderdag 21 november 2019 05.00 uur

Afsluitingen voor auto's

De Botlekbrug is in de volgende periode afgesloten voor auto’s:

  • vrijdag 25 oktober van 22.00 uur tot maandag 28 oktober 2019 05.00 uur vanuit Maasvlakte richting Rotterdam

De omleiding is via de Botlektunnel. Omdat het vervoer van gevaarlijke stoffen niet door de Botlektunnel kan en er gewerkt wordt op de omleidingsroute, gaat dit vervoer per half uur in colonne en onder begeleiding van verkeersbegeleiders langs het werkvak.

Afsluitingen voor (brom)fietsers en voetgangers

Voor (brom)fietsers en voetgangers is de brug afgesloten:

  • vrijdag 1 november 2019 van 09.00 tot 13.00 uur
  • zaterdag 2 november 2019 van 07.00 tot 17.00 uur (dit in verband met het plaatsen van een steiger)

Mocht dit tegenvallen dan is de reservedag op zondag 3 november 2019 van 07.00 tot 17.00 uur.

Tijdens de volledige afsluitingen worden voetgangers en (brom)fietsers omgeleid via de Spijkenisserbrug en Hartelbrug. De extra reistijd bedraagt 15 tot 20 minuten. De omleiding wordt met gele borden aangegeven en op de projectpagina A15: Botlekbrug, voltooien verbinding spoorverkeer en (brom)fietsers staat een factsheet met de omleidingsroute.

Verkeersstops Botlekbrug voor (brom)fietsers

Om materieel aan- en af te voeren is het vanwege de veiligheid nodig (brom)fietsers tijdelijk tegen te houden. Dit gebeurt door verkeersbegeleiders. De verkeersstops staan - met uitzonderingen van de weekenden - gepland van 31 oktober tot en met 20 december 2019. De verkeersstops duren maximaal 15 minuten per keer.

Beperken risico's werkzaamheden

De werkzaamheden vinden dicht op de (brom)fietspad en rijksweg plaats en de benodigde materialen moeten via de (brom)fietsverbinding worden aangevoerd. Verschillende uitvoeringsmethoden zijn onderzocht en de risico’s zijn zorgvuldig geanalyseerd. Rijkswaterstaat, ProRail en de aannemer hebben geconcludeerd dat met de gekozen uitvoeringsmethode de hinder aanzienlijk beperkt wordt. Vanwege de veiligheid voor de gebruikers en werklui op de brug is het wel nodig de weg en (brom)fietsverbinding tijdelijk af te sluiten. Voor het aanleveren van materiaal en materieel over de (brom)fietsverbinding worden verkeersstops gebruikt.

Informatie Botlekbrug via sms-service Rijkswaterstaat

Door BBRUG AAN te sms’en naar 3669 kunt u zich aanmelden voor de gratis sms-service zodat u direct op de hoogte bent van (langdurige) afsluitingen van de Botlekbrug en stremmingen van de Oude Maas en, indien mogelijk, u reis kunt aanpassen of uitstellen.

Meer informatie werkzaamheden Botlekbrug (A15)

Actuele informatie over de werkzaamheden is te vinden op de projectpagina A15: Botlekbrug, voltooien verbinding spoorverkeer en (brom)fietsers en in de berichten aan de scheepvaart op de website Vaarweginformatie. Informatie voor goederenvervoerders over het spoor staat op de website van ProRail. Ook kan gebeld worden met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat, 0800-8002 (gratis). Volg ons daarnaast via het Twitterkanaal van Rijkswaterstaat West-Nederland-Zuid.

Onderliggende pagina's