A76: avond- en nachtwerkzaamheden tussen de knooppunten Kunderberg en Kerensheide (richting Roermond); 18-19 oktober 2019

Werkzaamheden

A76: avond- en nachtwerkzaamheden tussen de knooppunten Kunderberg en Kerensheide (richting Roermond); 18-19 oktober 2019

Gepubliceerd op: 10 oktober 2019- Laatste update: 10 oktober 2019 09:09 uur

De snelweg A76 tussen knooppunt Kunderberg en knooppunt Kerensheide is afgesloten van vrijdag 18 oktober 20.00 uur tot zaterdag 19 oktober 2019 10.00 uur in de richting van Roermond. Rijkswaterstaat voert dan onderhoudswerkzaamheden uit aan het asfalt.

Tijdens de werkzaamheden zijn ook de tussenliggende op- en afritten afgesloten. Weggebruikers dienen door omleidingen rekening te houden met extra reistijd die kan oplopen tot 20 minuten.

Afsluitingen werkzaamheden A76

Van vrijdag 18 oktober 20.00 uur tot zaterdag 19 oktober 2019 10.00 uur is de snelweg A76 tussen knooppunt Kunderberg en knooppunt Kerensheide (richting Roermond) op de volgende plaatsen afgesloten:

  • oprit (6) Voerendaal
  • op- en afrit (5) Nuth
  • op- en afrit (4) Schinnen
  • op- en afrit (3) Spaubeek
  • op- en afrit (2) Geleen

Omleidingsroute werkzaamheden A76

Het verkeer op de A76 in de richting van Antwerpen en Eindhoven wordt als volgt omgeleid:

  • ga ter hoogte van knooppunt Kunderberg over op de A79 richting Maastricht
  • volg de A79 tot knooppunt Kruisdonk en ga over op de A2 richting Antwerpen/Maastricht

Lokaal verkeer wordt ter plaatse omgeleid.

Weersgevoelige werkzaamheden

Onderhoudswerkzaamheden zijn weersgevoelig. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden mogelijk geen doorgang vinden en worden ze opnieuw ingepland.

Regulier onderhoud wegennet

Deze onderhoudswerkzaamheden vallen onder het Variabel Onderhoudscontract 2019 dat Rijkswaterstaat laat uitvoeren. Het betreft regulier onderhoud dat wegennet, viaducten, bruggen en tunnels periodiek nodig hebben, zoals asfaltering, vervangen van voegovergangen en onderhoud aan de vangrail. Met als doel een vlotte en veilige doorstroming voor de weggebruiker.

Wegwerkzaamheden: veiligheid voorop

Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en onze weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop. Ook u kunt als weggebruiker een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers én uzelf: volg de aanwijzingen en respecteer de snelheidslimiet.

Meer informatie werkzaamheden A76

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Kijk op de pagina Geplande wegwerkzaamheden. U kunt ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

Onderliggende pagina's