A15: nachtelijke afsluiting Noordtunnel; 2-3 november 2019

Werkzaamheden

Uitgesteld: A15: nachtelijke afsluiting Noordtunnel; 2-3 november 2019

Gepubliceerd op: 30 oktober 2019- Laatste update: 31 oktober 2019 16:34 uur

Rijkswaterstaat zou in de nacht van 2 op 3 november 2019 onderhoudswerkzaamheden uit in de Noordtunnel (ook wel Tunnel onder de Noord genoemd) op de snelweg A15 tussen Hendrik-Ido-Ambacht en Alblasserdam. De werkzaamheden zijn uitgesteld in verband met een vertraagde levering van onderdelen.

Origineel bericht: Rijkswaterstaat voert in de nacht van 2 op 3 november 2019 onderhoudswerkzaamheden uit in de Noordtunnel (ook wel Tunnel onder de Noord genoemd) op de snelweg A15 tussen Hendrik-Ido-Ambacht en Alblasserdam.

Werkzaamheden Noordtunnel A15

Van zaterdag 2 november 21.00 uur tot zondag 3 november 10.00 uur vinden werkzaamheden plaats in de Noordtunnel, in de snelweg A15 ter hoogte van Alblasserdam. De tunnelbuizen zijn daarbij in beide richtingen afgesloten. Weggebruikers worden omgeleid via de Rotterdamse weg (N915) en de Brug over de Noord. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van 10 tot 20 minuten.

Omleidingsroutes werkzaamheden A15

Van zaterdag 2 november 21.00 uur tot zondag 3 november 10.00 uur gelden de volgende omleidingsroutes:

  • verkeer in oostelijke richting, komende vanaf Rotterdam, richting Gorinchem/Nijmegen, volgt de N915 (Rotterdamse weg) door afslag 21 richting Hendrik-Ido-Ambacht te nemen, over de Brug over de Noord te rijden en in Alblasserdam linksaf de A15 richting Gorinchem/Nijmegen op te rijden
  • verkeer in westelijk richting, komende vanaf Gorinchem/Nijmegen, volgt de N915 (Rotterdamse weg) door afslag 22 Alblasserdam te nemen, via de Edisonweg en de N915 over de Brug over de Noord te rijden en in Hendrik-Ido-Ambacht de borden A15 Rotterdam te volgen

Gele borden en informatiepanelen langs en boven de weg geven de omleidingsroutes aan.

Over de werkzaamheden Noordtunnel

Rijkswaterstaat vernieuwt de vermogensschakelaars van de elektrische installatie in de Noordtunnel. We sluiten de tunnel omdat de veiligheidsinstallaties niet werken tijdens de werkzaamheden. Met dit onderhoud zorgen we ervoor dat het verkeer in Zuid-Holland vlot en veilig kan blijven rijden.

Onderliggende pagina's