Weekendafsluiting A35 bij Boekelo tussen Enschede-West en Hengelo-Zuid door aanleg ecoduct Oudste Grond; 4-6 oktober 2019

Werkzaamheden

Weekendafsluiting A35 bij Boekelo tussen Enschede-West en Hengelo-Zuid door aanleg ecoduct Oudste Grond; 4-6 oktober 2019

Gepubliceerd op: 26 september 2019- Laatste update: 26 september 2019 09:41 uur

We werken aan de aanleg van het ecoduct Oudste Grond. Door de werkzaamheden is de snelweg A35 in het weekend van vrijdag 4 tot en met zondag 6 oktober 2019 tussen oprit Hengelo-Zuid en aansluiting Enschede-West per rijbaan gefaseerd afgesloten voor verkeer.

Tijdens de afsluiting kan het verkeer gebruik maken van een omleidingsroute. De verwachtte extra reistijd bedraagt 10 minuten.

Weekendafsluiting A35

Het verkeer moet op onderstaande data rekening houden met de volgende afsluitingen:

  • van vrijdag 4 oktober 20.00 uur tot zaterdag 5 oktober 10.00 uur is de snelweg A35 voor verkeer richting oprit Hengelo-Zuid en aansluiting Enschede-West afgesloten
  • van zaterdag 5 oktober 20.00 uur tot zondag 6 oktober 10.00 uur is de A35 dicht voor verkeer richting Almelo tussen oprit Enschede-West

Verkeersmaatregelen

Het verkeer wordt al via versmalde rijstroken over een traject van 1 km langs de werkzaamheden geleid tussen afrit Enschede-West (26) en afrit Hengelo-Zuid (27) en tussen hectometerpalen 65,1 en 64,1. Hier geldt een snelheidslimiet van 90 km/h. In de rijrichting Enschede geldt alleen een snelheidslimiet van 90 km/h.

Ecoduct Oudste Grond (A35)

Met de aanleg van het ecoduct Oudste Grond is op 26 augustus 2019 gestart. Als de werkzaamheden volgens planning verlopen, vindt de opening van het ecoduct eind maart 2020 plaats. Dan zijn de natuurgebieden Twekkelo (net boven de A35) en het Boekelerveld (net eronder) weer met elkaar verbonden en kunnen ree├źn, dassen, vleermuizen en andere dieren de oversteek van het ene naar het andere gebied maken. Dat hiermee hun leefruimte wordt vergroot, is een belangrijke reden voor de aanleg van het ecoduct. De aanleg van ecoduct Oudste Grond hoort bij het Meerjarenprogramma Ontsnippering (MJPO).

Advies voor weggebruikers

  • Houd rekening met een extra reistijd van ongeveer 10 minuten
  • Respecteer de snelheidslimiet voor uw eigen veiligheid en de mensen die werken langs de weg en volg de aanwijzingen op de borden
  • Raadpleeg de actuele verkeersinformatie via de app Rijkswaterstaat Actueel of volg het Twitteraccount Rijkswaterstaat Verkeersinformatie

Meer informatie werkzaamheden ecoduct Oudste Grond

Kijk voor meer informatie op de projectpagina Onderhoud wegen Oost-Nederland of bel met de (gratis) Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat 0800-8002 (7 dagen per week bereikbaar: maandag tot en met vrijdag van 07.00 tot 20.00 uur en zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.30 uur).

Onderliggende pagina's