Uniek onderwaterlaboratorium in Yerseke geopend

Nieuwsbericht

Uniek onderwaterlaboratorium in Yerseke geopend

Gepubliceerd op: 25 september 2019- Laatste update: 25 september 2019 16:40 uur

In het getijdengebied van de Oosterschelde is woensdag 25 september 2019 een uniek onderwaterlaboratorium geopend. Het laboratorium ligt nabij de kade van het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) in Yerseke.

Experimentele onderwatertuinen

De 12 onderwaterbassins zijn ingericht als experimentele onderwatertuinen. Hier kunnen wetenschappers en studenten onderzoek doen naar hoe bouwwerkstructuren als dijkbekledingen en bestortingen zich onder de waterlijn gedragen en welke invloed ze hebben op ecologische bodemgemeenschappen.

Het onderwaterlaboratorium is aangelegd in nauwe samenwerking tussen het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ), de HZ University of Applied Sciences en Rijkswaterstaat.

Onderliggende pagina's