Rijkswaterstaat sluit toiletvoorzieningen verzorgingsplaatsen A58

Nieuwsbericht

Rijkswaterstaat sluit toiletvoorzieningen verzorgingsplaatsen A58

Gepubliceerd op: 17 september 2019- Laatste update: 17 september 2019 15:56 uur

Rijkswaterstaat sluit de toiletvoorzieningen op de verzorgingsplaatsen ‘t Scheld en Het Rak langs de A58. Mensen kunnen voor een sanitaire stop terecht bij de tankstations De Voetpomp, De Vliete, Selnisse, De Vliedberg en Arnemuiden.

De toiletten langs de snelweg A58 geven al jaren problemen. Zo hebben de vuilwaterfilters sinds de ingebruikname in 2008 nooit goed gefunctioneerd met vervuiling van het oppervlaktewater tot gevolg; technische oplossingen zijn duur en het resultaat is niet voorspelbaar. Bovendien liet de hygiëne van de toiletvoorziening te wensen over.

Tijdelijke toiletunits en vernielingen

Het plaatsen van een tijdelijke toiletunit en een intensief schoonmaakbeleid in de zomerperiode van 2019 losten de problemen niet op. Er is bovendien regelmatig sprake van vernielingen. De tijdelijke units worden deze week (38, 16 tot en met 22 semptember 2019) verwijderd. Voor het begin van het toeristenseizoen van 2020 worden ook de vaste toiletgebouwen, die al gesloten waren, weggehaald. Met het verwijderen van de toiletvoorzieningen op ’t Scheld en Het Rak blijft Rijkswaterstaat binnen de kaders van het beleid inzake voorzieningen op verzorgingsplaatsen.

Onderliggende pagina's