Nachtelijke afsluitingen Zeeburgertunnel (A10); 10-13 september 2019

Werkzaamheden

Nachtelijke afsluitingen Zeeburgertunnel (A10); 10-13 september 2019

Gepubliceerd op: 05 september 2019- Laatste update: 05 september 2019 12:14 uur

De Zeeburgertunnel is in de nachten van dinsdag 10 september tot en met vrijdag 13 september 2019 (deels) afgesloten voor het wegverkeer. De afsluitingen zijn nodig omdat er dan inspectie- en testwerkzaamheden van de tunnelsystemen plaatsvinden.

Weggebruikers worden geadviseerd goed op de borden langs de weg te letten en rekening te houden met maximaal 10 minuten extra reistijd.

Afsluitingen Zeeburgertunnel (A10)

In de volgende nachten vinden er afsluitingen plaats in de Zeeburgertunnel:

  • dinsdag 10 september vanaf 23.59 uur tot woensdag 11 september 05.00 uur is de oostbuis van Amsterdam-Zuidoost richting Amsterdam-Noord afgesloten
  • woensdag 11 september vanaf 23.00 uur tot donderdag 12 september 05.00 uur is de westbuis van Amsterdam-Noord richting Amsterdam-Zuidoost afgesloten
  • donderdag 12 september 23.59 uur tot vrijdag 13 september 05.00 uur is de gehele tunnel in beide richtingen afgesloten

Het verkeer wordt omgeleid via de Coentunnel (Ring A10).

Inspectie tunnelsystemen

Rijkswaterstaat beheert in totaal 19 tunnels in het Nederlandse snelwegennet. Ook de Zeerburgertunnel valt daaronder. Om deze tunnels in goede conditie te houden vinden er regelmatig inspecties van het tunnelsysteem en onderhoudswerkzaamheden plaats. Bij inspectie- en testwerkzaamheden zoals deze, onderzoeken we de staat van tunnelsystemen als verlichting, ventilatiesystemen, vluchtdeuren, camera’s en luidsprekers. Deze geven tijdelijke verkeershinder, maar veiligheid staat altijd voorop: onze tunnels behoren tot de veiligste van Europa.

Advies aan weggebruikers

Werkzaamheden vinden ’s avonds en ’s nachts plaats, om de hinder voor weggebruikers zoveel mogelijk te beperken. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers de omleidingsborden te volgen en de reis voor te bereiden met behulp van de pagina Geplande wegwerkzaamheden. Op die manier zijn weggebruikers het snelst op hun bestemming.

Onderliggende pagina's