Informatieavond aanleg overnachtingsplaatsen vluchthaven Gorinchem; 12 september 2019

Nieuwsbericht

Informatieavond aanleg overnachtingsplaatsen vluchthaven Gorinchem; 12 september 2019

Gepubliceerd op: 06 september 2019- Laatste update: 06 september 2019 12:34 uur

Op donderdag 12 september 2019 van 18.00 tot 21.00 uur houdt aannemerscombinatie Van den Herik-Strukton in opdracht van Rijkswaterstaat een informatieavond over de aanleg van overnachtingsplaatsen in de vluchthaven van Gorinchem.

Bewoners en andere stakeholders zijn van harte welkom bij deze inloopbijeenkomst. Zij kunnen daar informatie krijgen over het ontwerp van de overnachtingsplaatsen in Gorinchem, de werkzaamheden, planning, eventuele hinder en communicatie. De informatieavond vindt plaatst bij watersportvereniging De Merwede, Buiten de Waterpoort 8 in Gorinchem.

Werkzaamheden Merwedes

De Nieuwe Merwede, Boven-Merwede en Beneden-Merwede behoren tot het hoofdvaarwegennet van ons land. Er varen daar steeds meer en steeds grotere schepen. Om de scheepvaart veilig en vlot te laten verlopen, is het nodig de ankerplaatsen in de rivier zelf op te heffen. In plaats daarvan legt Rijkswaterstaat om de 30 km aparte overnachtingsplaatsen aan. Een van de locaties waar dat gaat gebeuren is de vluchthaven te Gorinchem. De geplande overnachtingsplaatsen in Gorinchem aan de Krinkelwinkel bieden ruimte aan 4 binnenvaartschepen.

Meer informatie aanleg overnachtingshaven Merwedes

Kijk voor meer informatie op de projectpagina Merwedes: aanleg overnachtingsplaatsen. Of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat 0800 8002.

Onderliggende pagina's