Groot onderhoud A2: hoofdrijbaan tussen de Leidsche Rijntunnel en Maarssen afgesloten (richting Amsterdam); 6 - 9 september 2019

Werkzaamheden

Groot onderhoud A2: hoofdrijbaan tussen de Leidsche Rijntunnel en Maarssen afgesloten (richting Amsterdam); 6-9 september 2019

Gepubliceerd op: 05 september 2019- Laatste update: 05 september 2019 14:50 uur

Van vrijdag 6 september 19.00 uur tot maandag 9 september 2019 05.00 uur voert Rijkswaterstaat onderhoudswerkzaamheden uit aan de snelweg A2 tussen de Leidsche Rijntunnel en Maarssen.

In verband met de werkzaamheden is de hoofdrijbaan het gehele weekend afgesloten voor het verkeer tussen de Leidsche Rijntunnel en Maarssen in de richting van Amsterdam. Ook werkt Rijkswaterstaat op het viaduct Lage Weide over de snelweg A2 (op- en afrit 7). Het verkeer krijgt te maken met afsluitingen. Houd rekening met extra reistijd, die kan oplopen tot meer dan 30 minuten. Doorgaand verkeer blijft mogelijk via de parallelrijbaan.

Afsluitingen groot onderhoud A2

Rijkswaterstaat vervangt het asfalt op de hoofdrijbaan tussen de Leidsche Rijntunnel en Maarssen in de richting van Amsterdam over een afstand van 1 km vanaf de tunnelmonding. Het komende weekend is daarom de hoofdrijbaan van de A2 tussen de Leidsche Rijntunnel en Maarssen in de richting van Amsterdam afgesloten voor al het verkeer. Ook is de verbindingsweg A12/A2 in knooppunt Oudenrijn, komende vanuit Den Haag richting Amsterdam, afgesloten voor al het verkeer. Tenslotte is het viaduct Lage Weide over de A2 afgesloten. Hierdoor zijn de afritten Utrecht-Leidsche Rijn-Centrum (7) deels afgesloten en is de oprit Utrecht-Leidsche Rijn-Centrum (7) richting Amsterdam volledig afgesloten. Weggebruikers dienen door omleidingen en drukte rekening te houden met extra reistijd, die kan oplopen tot meer dan 30 minuten. De omleidingen worden met gele borden aangegeven.

Groot onderhoud hard nodig

Het asfalt op de A2 tussen Holendrecht en de Leidsche Rijntunnel is na 8 jaar intensief gebruik verouderd en hard aan onderhoud toe. Na het groot onderhoud kan de A2 weer jaren mee. Tijdens het groot onderhoud vervangt Rijkswaterstaat onder meer asfalt en voegovergangen. De buitenste rijstroken en de vluchtstrook tussen Holendrecht en Maarssen krijgen nieuw asfalt. Tussen Maarssen en de Leidsche Rijntunnel krijgt de hele rijbaan nieuw asfalt. Daarbij herstelt Rijkswaterstaat oneffenheden in het wegdek.

Meer informatie groot onderhoud A2

Kijk voor meer informatie over het groot onderhoud aan de A2 tussen Holendrecht en de Leidsche Rijntunnel op de projectpagina A2: groot onderhoud Holendrecht-Leidsche Rijntunnel. Voor actuele informatie over werkzaamheden kijkt u op de pagina Geplande wegwerkzaamheden of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

Onderliggende pagina's