Groot onderhoud A2 bij Utrecht afgerond

Nieuwsbericht

Groot onderhoud A2 bij Utrecht afgerond

Gepubliceerd op: 23 september 2019- Laatste update: 23 september 2019 15:07 uur

Rijkswaterstaat heeft het groot onderhoud op de snelweg A2 tussen Holendrecht en de Leidsche Rijntunnel afgelopen weekend met succes afgerond. Over een lengte van 22 km is stil asfalt aangebracht.

A2 weer klaar voor de toekomst

Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Waterstaat: 'Er is de afgelopen maanden hard gewerkt aan deze weg, met helaas ook overlast voor weggebruikers tot gevolg. Maar dat is niet voor niks geweest, de afronding van het werk aan dit traject van de snelweg A2 markeert een mooie mijlpaal: het groot onderhoud aan deze snelweg is klaar. Daarmee is een van de belangrijkste verkeersaders van Nederland weer helemaal klaar voor de toekomst.'

Rijkswaterstaat en aannemer Boskalis-Van Gelder werkten vanaf 8 april tot maandagochtend 23 september 2019 aan het traject tussen Holendrecht en de Leidsche Rijntunnel. Tijdens het onderhoud verving Rijkswaterstaat onder meer asfalt en voegovergangen. De buitenste rijstroken en de vluchtstrook tussen Holendrecht en Maarssen kregen nieuw asfalt. Tussen Maarssen en de Leidsche Rijntunnel werd de hele rijbaan voorzien van nieuw asfalt. Daarbij herstelde Rijkswaterstaat ook oneffenheden in het wegdek.

Werk aan Galcopperbrug

Rijkswaterstaat start aansluitend met het werk aan de Galecopperbrug in de snelweg A12 bij Utrecht in de richting van Arnhem. Op het zuidelijke deel van deze brug vervangt Rijkswaterstaat van 26 september tot uiterlijk 8 november 2019 de voegovergangen en opleggingen. Dit zal leiden tot ernstige hinder op de A12 Ring Utrecht, rond knooppunt Oudenrijn in de richting van Arnhem. Om het verkeer over de Galecopperbrug goed te doseren, stelt Rijkswaterstaat afsluitingen en omleidingen in. Weggebruikers moeten tijdens de werkzaamheden rekening houden met minstens 30 minuten extra reistijd.

Meer informatie werkzaamheden A2

Voor actuele informatie over werkzaamheden kijk op de pagina Geplande wegwerkzaamheden of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

Onderliggende pagina's