Extra snelheidscontroles bij wegwerkzaamheden N31 en A31

Werkzaamheden

Extra snelheidscontroles bij wegwerkzaamheden N31 en A31

Gepubliceerd op: 03 september 2019- Laatste update: 03 september 2019 11:47 uur

In september 2019 vinden er op de autoweg N31 (af- en toerit Harlingen-Havens) en op de snelweg A31 (toerit Marsum en afrit Dronryp) wegwerkzaamheden plaats. Ook in de maand augustus waren we daar mee bezig. Aannemer BAM Infra voert dan voor Rijkswaterstaat groot onderhoud uit.

Tijdens de werkzaamheden rijdt het verkeer over 1 rijstrook. Weggebruikers wordt gevraagd om rustig aan langs het werk te rijden en verkeersaanwijzingen op te volgen. Zo kunnen de wegwerkers veilig en vlot hun werk doen. Bovendien is het ook veiliger voor de weggebruiker zelf.

De politie heeft in deze periode in het kader van de reguliere surveillance extra aandacht op de autoweg N31 en snelweg A31, om erop toe te zien dat weggebruikers zich aan de snelheid houden. Zo is er op 29 augustus 2019 al een korte snelheidscontrole gehouden op de A31 waar 4 bestuurders bekeurd zijn voor te hard rijden. Er mocht daar op dat moment 70 km/h gereden worden.

Tijdens de werkzaamheden hangen er ook spandoeken langs de weg om extra aandacht te vragen voor de veiligheid bij wegwerkzaamheden. Op de spandoeken staan boodschappen als ‘Fijn dat je rekening met me houdt’, ‘Mooi dat je gas terugneemt!’

Samen wegwerken

De aandacht voor veiligheid bij wegwerkzaamheden komt voort uit de campagne ‘Samen wegwerken’. Met dit project zetten de drie noordelijke provincies, Rijkswaterstaat, de politie en het Openbaar Ministerie zich in voor een betere veiligheid bij wegwerkzaamheden. Ze doen dat samen met brancheorganisaties Bouwend Nederland, MKB INFRA, CUMELA Nederland en TLN. 

Wilt u meer informatie over de campagne Samen wegwerken? Kijk dan op de website Samen wegwerken of volg de Facebookpagina Samen wegwerken.

Onderliggende pagina's