Vanaf 2 september 2019 definitieve afsluiting oprit A15 bij Rozenburg

Nieuwsbericht

Vanaf 2 september 2019 definitieve afsluiting oprit A15 bij Rozenburg

Gepubliceerd op: 16 augustus 2019- Laatste update: 16 augustus 2019 09:41 uur

Vanaf maandag 2 september 2019 19.00 uur wordt de oprit naar de snelweg A15 richting Europoort vanaf de Trentweg bij Rozenburg definitief afgesloten. De andere op- en afritten blijven gewoon open.

Omleidingsroute A15 Rozenburg

Verkeer voor de snelweg A15 kan via de Droespolderweg, Calandbrug, Moezelweg en Merwedeweg naar oprit 11 rijden. Dit is een tijdelijke omleidingsroute. Vanaf eind april 2020 kan verkeer direct na de Calandbrug naar de A15. Verkeer voor de autoweg N57 kan via de Droespolderweg en de Calandbrug rijden. De extra reistijd is ongeveer 5 minuten. Bij een geopende brug zal de reistijd langer zijn.

Verkeerslichten om verkeer te organiseren

Door de afsluiting van de oprit naar de A15 richting Europoort rijdt er meer verkeer over de Droespolderweg. Om het verkeer in Rozenburg goed te organiseren, komen er verkeerslichten op de kruisingen met de Tienmorgenseweg, Volgerweg en de toerit naar de Calandbrug.

Ruimte maken voor het nieuwe knooppunt Rozenburg

De afsluiting van de oprit naar de A15 richting Europoort is nodig om ruimte te maken voor het nieuwe knooppunt Rozenburg, de toekomstige verbinding tussen de A15 en de Blankenburgverbinding (of kortweg de snelweg A24). In 2024 gaat de nieuwe snelweg open voor het verkeer. Dan kan verkeer vanaf de Trentweg de A24 op richting Vlaardingen.

Informatieavond Blankenburgverbinding

Op dinsdag 27 augustus 2019 vindt een informatieavond over de Blankenburgverbinding plaats in de bibliotheek Rozenburg. Centraal staat deze avond de definitieve afsluiting van de toerit naar de A15, de werkzaamheden aan de Trentweg en de werkzaamheden aan de A15. Daarnaast informeren we u graag over de voortgang van de werkzaamheden aan de Maasdeltatunnel en knooppunt Rozenburg. De afsluiting van de oprit komt dan ook aan de orde. Wilt u meer weten over de afsluiting? U bent van harte welkom bij de informatiebijeenkomst op de Molenweg 20 in Rozenburg. Vrije inloop is tussen 18.30 en 20.30 uur.

Informatieavond noordoever Vlaardingen

Op dinsdag 3 september 2019 vindt een informatieavond plaats aan de noordoever, in het informatiecentrum Blankenburgverbinding, Maassluissedijk 199, Vlaardingen. Er is een vrije inloop tussen 19.00 en 21.00 uur. Tijdens deze avond staat de bouw van de Hollandtunnel centraal.

Onderliggende pagina's