Twee weekenden grootschalig onderhoud aan de A7 tussen Zuidbroek en Westerbroek; 30 augustus – 9 september 2019

Werkzaamheden

Twee weekenden grootschalig onderhoud aan de A7 tussen Zuidbroek en Westerbroek; 30 augustus – 9 september 2019

Gepubliceerd op: 26 augustus 2019- Laatste update: 26 augustus 2019 09:00 uur

Rijkswaterstaat voert in de weekenden van vrijdag 30 augustus tot maandag 2 september 2019 en van vrijdag 6 tot maandag 9 september 2019 grootschalig onderhoud uit aan delen van de A7 tussen Zuidbroek en Westerbroek.

In verband met de werkzaamheden is de noordelijke rijbaan van de snelweg A7 richting Groningen afgesloten voor het wegverkeer. Het verkeer richting Groningen wordt vanaf Zuidbroek omgeleid via de autoweg N33, N34 en de snelweg A28.

Werkzaamheden A7

De werkzaamheden zijn divers, van asfalteringswerkzaamheden tot het vervangen van een duiker bij Zuidbroek en de aanleg van 1 helft van een faunaduiker bij Scharmer. De andere helft van de faunaduiker bij Scharmer wordt gerealiseerd in het weekend van vrijdag 4 tot maandag 7 oktober 2019. Ter hoogte van de faunatunnel wordt dan het verkeer in beide richtingen over de noordelijke rijbaan geleid.

Afsluitingsperiode A7 Zuidbroek en Westerbroek

De snelweg A7 tussen Zuidbroek en Westerbroek is afgesloten van:

  • vrijdagavond 30 augustus 19.00 uur tot maandagochtend 2 september 6.00 uur
  • vrijdagavond 6 september 19.00 uur tot maandagochtend 9 september 6.00 uur

Gedurende beide weekenden is verzorgingsplaats Veenborg afgesloten voor alle verkeer.

In het weekend van vrijdag 4 tot maandag 7 oktober is verzorgingsplaats De Dikke Linde afgesloten voor alle verkeer.

Omleidingsroutes snelweg A7

In het eerste weekend wordt het doorgaand verkeer richting Groningen vanaf Zuidbroek omgeleid via de N33, N34 en A28 richting Groningen. In het 2e weekend wordt het doorgaand verkeer richting Groningen vanaf vrijdagavond tot zondagochtend omgeleid via N33 Assen en de A28 omdat de N34 dan afgesloten. Lokaal verkeer wordt omgeleid via de N860 en de parallelweg bij Zuidbroek.

Onderhoudswerkzaamheden snelwegen

De auto- en snelwegen in Nederland zijn van een goede kwaliteit. Om dit zo te houden voert Rijkswaterstaat beheer- en onderhoudswerkzaamheden uit. Zo kunnen mensen en goederen ook in de toekomst vlot en veilig hun bestemming bereiken.

Meer informatie werkzaamheden A7

Voor meer informatie over werkzaamheden kunt u terecht op de pagina Geplande wegwerkzaamheden. U kan ook bellen met Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

Onderliggende pagina's