Rijstrookafsluiting Merwedebrug Gorinchem (A27) voor onderhoud; 31 augustus - 2 september 2019

Werkzaamheden

Rijstrookafsluiting Merwedebrug Gorinchem (A27) voor onderhoud; 31 augustus - 2 september 2019

Gepubliceerd op: 30 augustus 2019- Laatste update: 30 augustus 2019 12:36 uur

Rijkswaterstaat voert onderhoud uit aan het beweegbare deel van de Merwedebrug bij Gorinchem. Hiervoor wordt de rechterrijstrook richting Utrecht afgesloten van zaterdag 31 augustus tot en met maandag 2 september 2019. Er blijft 1 van de 2 rijstroken beschikbaar.

Afsluiting Merwedebrug Gorinchem (A27)

Van zaterdagavond 31 augustus 21.30 uur tot maandagmorgen 2 september 2019 05.00 uur is de rechterrijstrook richting Utrecht afgesloten.

Hinder scheepvaart

De werkzaamheden worden voornamelijk uitgevoerd vanaf een ponton onder de brug. De vaargeul onder de klep van de brug is daarom gestremd. De vaargeul onder de vaste brug blijft beschikbaar voor de scheepvaart. De (vaar)weggebruikers worden hierover geïnformeerd via de gebruikelijke informatiekanalen.

Forse opknapbeurt oude bruggen en tunnels

Rijkswaterstaat heeft de komende jaren een forse opgave voor vervanging en renovatie van de bestaande infrastructuur waaronder de Merwedebrug bij Gorinchem. Veel bruggen en tunnels stammen uit de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw en zijn aan groot onderhoud of vervanging toe. Bij deze opknapbeurt maken we gebruik van de nieuwste slimme en duurzame technieken. Zo willen we uitval en storingen en daarmee hinder voorkomen in de toekomst. De Merwedebrug wordt in de toekomst vervangen door 2 nieuwe bruggen (in het project A27 Houten-Hooipolder). Tot aan de renovatie houden we de huidige brug extra in de gaten en voeren we regelmatig onderhoud uit.

Meer informatie werkzaamheden Merwedebrug Gorinchem

Kijk voor actuele informatie op pagina Geplande wegwerkzaamheden of bel met de Landelijke Informatielijn: 0800-8002 (gratis).

Onderliggende pagina's