Groot onderhoud A2: weekendwerkzaamheden ter hoogte van Abcoude (richting Utrecht); 23-26 augustus 2019

Werkzaamheden

Groot onderhoud A2: weekendwerkzaamheden ter hoogte van Abcoude (richting Utrecht); 23-26 augustus 2019

Gepubliceerd op: 21 augustus 2019- Laatste update: 21 augustus 2019 16:40 uur

Aankomend weekend, van vrijdag 23 augustus 19.00 uur tot maandag 26 augustus 2019 05.00 uur, voert Rijkswaterstaat onderhoudswerkzaamheden uit aan de snelweg A2 tussen Holendrecht en Vinkeveen. In verband met deze werkzaamheden is de op- en afrit (3) Abcoude richting Utrecht afgesloten.

Daarnaast is de verbindingsweg snelweg A9/snelweg A2 in knooppunt Holendrecht vanuit Haarlem richting Utrecht afgesloten. Tussen Holendrecht en Vinkeveen zijn minder rijstroken beschikbaar. Weggebruikers dienen rekening te houden met extra reistijd en omleidingen.

Omleidingen werkzaamheden A2

Rijkswaterstaat doet er alles aan om hinder voor weggebruikers te beperken. Daarom blijven tijdens de werkweekenden enkele rijstroken beschikbaar, waardoor doorgaand verkeer mogelijk blijft. Het verkeer wordt omgeleid wanneer een op- en afrit gesloten is.

Inhaalweekend wegwerkzaamheden A2

Tijdens de weekendwerkzaamheden van 21 tot 24 juni 2019 konden niet alle werkzaamheden worden uitgevoerd door een technische storing aan het verkeerssysteem. Hierdoor konden we minder asfalteren van de A2 dan gepland. Dat werk halen we nu in.

Groot onderhoud wegdek A2 hard nodig

Het asfalt op de A2 tussen Holendrecht en de Leidsche Rijntunnel is na 8 jaar intensief gebruik verouderd en hard aan onderhoud toe. Na het groot onderhoud kan de A2 weer jaren mee. Tijdens het groot onderhoud vervangt Rijkswaterstaat onder meer asfalt en voegovergangen. De buitenste rijstroken en de vluchtstrook tussen Holendrecht en Maarssen krijgen nieuw asfalt. Tussen Maarssen en de Leidsche Rijntunnel krijgt de hele rijbaan nieuw asfalt. Daarbij herstelt Rijkswaterstaat oneffenheden in het wegdek.

Meer informatie werkzaamheden A2

Kijk voor meer informatie over het groot onderhoud op de projectpagina A2: groot onderhoud Holendrecht - Leidsche Rijntunnel. Voor actuele informatie over werkzaamheden kijk op de pagina Geplande wegwerkzaamheden of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

Onderliggende pagina's