Groot onderhoud A2: parallelbaan tussen Breukelen en de Leidsche Rijntunnel afgesloten (richting Utrecht); 30 augustus – 2 september 2019

Werkzaamheden

Groot onderhoud A2: parallelbaan tussen Breukelen en de Leidsche Rijntunnel afgesloten (richting Utrecht); 30 augustus – 2 september 2019

Gepubliceerd op: 29 augustus 2019- Laatste update: 29 augustus 2019 14:28 uur

Aankomend weekend van vrijdag 30 augustus 19.00 uur tot maandag 2 september 2019 05.00 uur voert Rijkswaterstaat onderhoudswerkzaamheden uit aan de snelweg A2 tussen Breukelen en de Leidsche Rijntunnel.

In verband met de werkzaamheden is de parallelbaan het gehele weekend afgesloten voor het verkeer tussen Breukelen en de Leidsche Rijntunnel in de richting van Utrecht. Hierdoor krijgt het verkeer te maken met afsluitingen. Houd rekening met extra reistijd die kan oplopen tot meer dan 30 minuten. Doorgaand verkeer blijft mogelijk via de hoofdrijbaan.

Afsluitingen A2 Breukelen-Leidsche Rijntunnel

Het komende weekend zijn oprit (6) Maarssen, op- en afrit (7) Utrecht-Leidsche-Rijn-Centrum en afrit (8) Utrecht Langerak/Papendorp van de snelweg A2 richting Utrecht afgesloten voor al het verkeer. Ook is de parallelbaan van de A2 tussen Breukelen en de Leidsche Rijntunnel afgesloten voor het verkeer. Weggebruikers dienen door omleidingen en drukte rekening te houden met extra reistijd die kan oplopen tot meer dan 30 minuten. De omleidingen worden met gele borden aangegeven.

Uitgestelde werkzaamheden

Rijkswaterstaat vervangt het asfalt op de parallelrijbaan tussen Breukelen en de Leidsche Rijntunnel over een afstand van 1 km vanaf de tunnelmonding. Deze werkzaamheden zijn eerder deze maand uitgesteld omdat ze effect hadden op de veiligheidssystemen in de tunnel. Om de veiligheid in de tunnel te kunnen garanderen, heeft Rijkswaterstaat besloten een deel van het asfalt op dat moment niet te vervangen. Ook het asfalt op de beide hoofdrijbanen voor de tunnelmonding moet nog worden vervangen. Deze werkzaamheden worden in de komende weekenden gepland.

Groot onderhoud A2 hard nodig

Het asfalt op de snelweg A2 tussen Holendrecht en de Leidsche Rijntunnel is na 8 jaar intensief gebruik verouderd en hard aan onderhoud toe. Na het groot onderhoud kan de A2 weer jaren mee. Tijdens het groot onderhoud vervangt Rijkswaterstaat onder meer asfalt en voegovergangen. De buitenste rijstroken en de vluchtstrook tussen Holendrecht en Maarssen krijgen nieuw asfalt. Tussen Maarssen en de Leidsche Rijntunnel krijgt de hele rijbaan nieuw asfalt. Daarbij herstelt Rijkswaterstaat oneffenheden in het wegdek.

Meer informatie A2: Holendrecht-Leidsche Rijntunnel

Bekijk voor meer informatie over het groot onderhoud de projectpagina A2: groot onderhoud Holendrecht-Leidsche Rijntunnel. Voor actuele informatie over werkzaamheden kijk op de pagina Geplande wegwerkzaamheden of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

Onderliggende pagina's