Groot onderhoud A2: parallelbaan tussen Breukelen en de Leidsche Rijntunnel afgesloten (richting Utrecht); 16-19 augustus 2019

Werkzaamheden

Groot onderhoud A2: parallelbaan tussen Breukelen en de Leidsche Rijntunnel afgesloten (richting Utrecht); 16-19 augustus 2019

Gepubliceerd op: 14 augustus 2019- Laatste update: 14 augustus 2019 13:46 uur

Aankomend weekend van vrijdag 16 augustus 19.00 uur tot maandag 19 augustus 2019 05.00 uur voert Rijkswaterstaat voor het 9e weekend onderhoudswerkzaamheden uit aan de snelweg A2 tussen Breukelen en de Leidsche Rijntunnel. In verband met de werkzaamheden is de parallelbaan het gehele weekend afgesloten voor het verkeer tussen Breukelen en de Leidsche Rijntunnel in de richting van Utrecht.

Het verkeer heeft te maken met afsluitingen. Doorgaand verkeer blijft mogelijk via de hoofdrijbaan. Houd rekening met extra reistijd die kan oplopen tot meer dan 30 minuten.

Zomerwerkzaamheden voor minder hinder

Rijkswaterstaat doet er alles aan om hinder voor weggebruikers te beperken. Daarom blijven tijdens de werkweekenden 3 rijstroken beschikbaar waardoor doorgaand verkeer mogelijk blijft. Daarnaast vinden deze onderhoudswerkzaamheden plaats tijdens de vakantieperiode; een periode waarin er substantieel minder verkeer op de weg is.

Afsluitingen snelweg A2

Het komende weekend zijn op- en afrit (6) Maarssen, op- en afrit (7) Utrecht-Leidsche-Rijn-Centrum en afrit (8) Utrecht Langerak/ Papendorp van de snelweg A2 richting Utrecht afgesloten voor al het verkeer. In verband met de werkzaamheden is de parallelbaan afgesloten voor het verkeer. Doorgaand verkeer blijft wel mogelijk. Weggebruikers dienen rekening te houden met extra reistijd die kan oplopen tot meer dan 30 minuten. De omleidingen worden met gele borden aangegeven.

Groot onderhoud A2 hard nodig

Het asfalt op de A2 tussen Holendrecht en de Leidsche Rijntunnel is na 8 jaar intensief gebruik verouderd en hard aan onderhoud toe. Na het groot onderhoud kan de A2 weer jaren mee. Tijdens het groot onderhoud vervangt Rijkswaterstaat onder meer asfalt en voegovergangen. De buitenste rijstroken en de vluchtstrook tussen Holendrecht en Maarssen krijgen nieuw asfalt. Tussen Maarssen en de Leidsche Rijntunnel krijgt de hele rijbaan nieuw asfalt. Daarbij herstelt Rijkswaterstaat oneffenheden in het wegdek.

Meer informatie onderhoud Holendrecht-Leidsche Rijntunnel

Kijk voor meer informatie op de projectpagina onderhoud Holendrecht-Leidsche Rijntunnel. Voor actuele informatie kunt u terecht op de pagina Geplande wegwerkzaamheden of bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

Onderliggende pagina's