Bezoek Rijkswaterstaat op de Wereldhavendagen en ga mee op onze excursies

Nieuwsbericht

Bezoek Rijkswaterstaat op de Wereldhavendagen en ga mee op onze excursies

Gepubliceerd op: 27 augustus 2019- Laatste update: 27 augustus 2019 16:23 uur

Rijkswaterstaat is niet alleen actief op de snelweg, maar ook op het water. Tijdens de Wereldhavendagen op 6, 7 en 8 september 2019 stellen we vlakbij Hotel New York in Rotterdam 2 van onze schepen open voor bezoek.

De bemanning vertelt wat we doen aan veilig verkeer op het water. Daarnaast organiseren we excursies naar de Botlekbrug en het informatiecentrum van de Blankenburgverbinding in Vlaardingen.

Kom aan boord van onze schepen

Tijdens de Wereldhavendagen kunnen bezoekers terecht bij de stand van Rijkswaterstaat op de kop van de Wilhelminapier bij Hotel New York, samen met de Kustwacht. Hier liggen ook 2 schepen van Rijkswaterstaat aan de kade die vrij te bezoeken zijn. De bemanning van het betonningsvaartuig De Rotterdam ontvangt bezoekers graag aan boord om over hun werk te vertellen. Vaarweginspecteurs van de RWS 79 vertellen uit de 1e hand hoe zij zorgen voor veilig verkeer op de vaarweg en voor bestrijding van incidenten zoals olielekkages.

Op excursie naar de Botlekbrug of de Blankenburgverbinding

Excursie Botlekbrug

Op vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 september 2019 kun je de Botlekbrug over de Oude Maas bezoeken, een van de grootste hefbruggen van Europa en een belangrijke schakel voor weg-, spoor- en scheepvaartverkeer. Tijdens de excursie kunnen bezoekers een bijzonder bezoek brengen aan de kelder van de brug waar de grote grendelinstallaties voor de brug staan. Medewerkers van zowel aannemer A-lanes A15 als Rijkswaterstaat vertellen u graag meer over deze complexe en bijzondere brug en hoe we dagelijks bezig zijn met het onderhoud ervan. Op 6 en 8 september is er een excursie per bus in combinatie met een bezoek aan EIC Mainport Rotterdam, het educatief informatiecentrum van de Rotterdamse haven. Op 7 september kunnen bezoekers zich inschrijven voor een excursie op eigen gelegenheid aan de Botlekbrug.

Excursie Blankenburgverbinding

Vrijdag 6 en zaterdag 7 september 2019 om 11.15 uur en 13.15 uur kunnen bezoekers per bus naar het Informatiecentrum van de Blankenburgverbinding gaan. Deze nieuwe weg verbindt de snelweg A15 en de snelweg A20 ten westen van Rotterdam. De Maasdeltatunnel die onder het Scheur gaat lopen is een belangrijk en complex onderdeel van de Blankenburgverbinding. Op dit moment wordt hier hard aan gewerkt. Hoe gaat de bouw van deze lange onderwatertunnel in zijn werk? Welke uitdagingen ontmoeten Rijkswaterstaat en het consortium BAAK bij de aanleg?

Tickets Wereldhavendagen

Vanaf maandag 26 augustus 2019 om 12.00 uur kunt u rickets voor de excursies aan schaffen via de website van de Wereldhavendagen. Kosten bedragen €6 per persoon. De excursie naar de Botlekbrug op eigen gelegenheid kost €3,50 per persoon. De excursies vertrekken vanaf het excursiebusstation ter hoogte van het ss Rotterdam op Katendrecht.

Onderliggende pagina's