Waalbrug Nijmegen afgesloten in de nacht van 20 op 21 juli 2019

Werkzaamheden

Waalbrug Nijmegen afgesloten in de nacht van 20 op 21 juli 2019

Gepubliceerd op: 18 juli 2019- Laatste update: 18 juli 2019 15:48 uur

In de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 juli 2019 wordt op de Waalbrug in Nijmegen de verkeerssituatie weer aangepast naar de situatie voor de Vierdaagse. Ter hoogte van de Turennesingel komt bovendien weer de 2e rijstrook stad-uit terug.

Verkeerssituatie op de Waalbrug

De speciaal voor de Vierdaagse aangepaste weginrichting wordt weer teruggebracht naar de oorspronkelijke situatie tijdens de renovatie van de Waalbrug, met in beide richtingen 1 rijstrook voor auto’s en ov-bussen. Daarom is de Waalbrug van zaterdag 20 juli 21.00 uur tot zondag 21 juli 2019 06.00 uur in beide richtingen afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen wel gebruik maken van de brug.

Rijstrook stad-uit weer terug

Eind mei 2019 is de rijstrook op de Waalbrug ter hoogte van de Turennesingel aangepast van 2 naar 1 rijstrook om onverwachte inhaalbewegingen van automobilisten bij de fietsoversteekplaats te voorkomen. Dat draagt bij aan de veiligheid van de oversteekplaats, maar leidt wel tot te veel vertraging voor autoverkeer vanuit Beek en de Singels en daardoor ontstaan ongewenste en onveilige verkeerssituaties op de route naar de brug. 

Daarom is in de afgelopen weken op straat goed gekeken naar de verkeersstromen en is gezocht naar een oplossing die zorgt voor een goede balans tussen veiligheid en doorstroming. Rijkswaterstaat en de gemeente hebben in overleg besloten om stad uitwaarts de 2e rijstrook ter hoogte van de Turennesingel terug te brengen, maar wel in aangepaste vorm. Dat betekent dat deze strook wordt verlengd om auto’s ruimschoots voor het kruispunt met de fietsers te kunnen laten wisselen van rijstrook. 

Er komt ook nog een extra verkeerslicht boven de weg (er staat al een verkeerslicht op de weg) waardoor er extra attentiewaarde is voor automobilisten. Zo verbetert de doorstroming, verminderen ongewenste verkeerssituaties op weg naar de Waalbrug en wordt de veiligheid voor fietsers behouden.

Omleidingsroutes Waalbrug Nijmegen

Tijdens de nachtelijke werkzaamheden wordt gemotoriseerd verkeer omgeleid via de Oversteek. OV-bussen richting Lent rijden een aangepaste route.

Onderliggende pagina's