Tijdelijk geen vrachtverkeer over Wantijbrug (N3) in Dordrecht

Nieuwsbericht

Tijdelijk geen vrachtverkeer over Wantijbrug (N3) in Dordrecht

Gepubliceerd op: 03 juli 2019- Laatste update: 03 juli 2019 13:42 uur

In verband met de werkzaamheden voor de renovatie van de Wantijbrug heeft Rijkswaterstaat besloten van maandag 26 augustus tot maandag 28 oktober 2019 geen vrachtverkeer zwaarder dan 3,5 ton over de brug toe te laten.

Na deze periode mag het vrachtverkeer tot einde werkzaamheden medio maart 2020 alleen op de rechterrijstrook rijden en geldt een inhaalverbod. De brug blijft deze periode beschikbaar voor personenauto’s.

Tijdens de renovatiewerkzaamheden van de Wantijbrug is de brug onvoldoende sterk voor het (zware)vrachtverkeer. Rijkswaterstaat bereidt in overleg met vervoersorganisaties en overige regionale partners maatregelen voor om tijdens de afsluiting de hinder voor met name het vrachtverkeer zoveel mogelijk te beperken. Begin 2020 is de brug een aantal weekenden geheel afgesloten voor al het wegverkeer en wordt het verkeer zo goed mogelijk omgeleid.

Omrijden weggebruikers N3

In de periode van 26 augustus tot 28 oktober 2019 moet al het vrachtverkeer de autoweg N3 mijden en omrijden via de snelwegen A15 en A16. Voor gevaarlijke stoffenvervoer loopt de omleiding via de snelwegen A58, A59, A27 en A15.

Grote onderhoudsopgave infrastructuur

Rijkswaterstaat heeft de komende jaren een forse opgave voor vervanging en renovatie van de bestaande infrastructuur waaronder de Wantijbrug. Veel bruggen en tunnels stammen uit de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw en zijn aan groot onderhoud of vervanging toe. Bij deze opknapbeurt maken we gebruik van de nieuwste slimme en duurzame technieken. Zo willen we uitval en storingen in de toekomst voorkomen.

Meer informatie werkzaamheden Wantijbrug N3

Bel voor meer informatie naar de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 of bekijk de projectpagina N3: renovatie Wantijbrug.

Onderliggende pagina's