Start onderhoud Nederrijnbrug snelweg A50

Nieuwsbericht

Start onderhoud Nederrijnbrug snelweg A50

Gepubliceerd op: 25 juli 2019- Laatste update: 25 juli 2019 17:00 uur

Het onderhoud aan de Nederrijnbrug in de snelweg A50 bij Heteren is gestart op 22 juli 2019. Aannemer Mourik Groot-Ammers B.V. voert in opdracht van Rijkswaterstaat betonherstel uit aan de binnen- en onderzijde van de brug en conserveert de leuningen van beide parallelrijbanen voor langzaam verkeer.

De aannemer start met het inrichten van het werkterrein voor het onderhoud aan de Nederrijnbrug aan de onderzijde van de brug. Om aan de binnenzijde van de brug inspectie- en herstelwerkzaamheden aan het beton uit te kunnen voeren, komt er tussen elke brugpijler een steigertoren te staan. De inspectie- en herstelwerkzaamheden aan de buitenzijde van de brug worden met hoog- en laagwerkers uitgevoerd.

Leuningen parallelbanen tijdelijk gedemonteerd

Het leuningwerk van de parallelbanen voor langzaam verkeer aan de oost- en westkant krijgt een nieuwe verflaag. De leuningen worden tijdelijk gedemonteerd, in een werkplaats geschuurd en geschilderd en daarna weer teruggeplaatst.

Planning onderhoudswerkzaamheden Nederrijnbrug

De werkzaamheden worden uitgevoerd tussen 22 juli 2019 en april 2020. Het uitwisselen van de leuningen vindt in de avond en de nacht plaats vanaf 29 juli 2019.

Hinder voor het verkeer

De werkzaamheden veroorzaken geen hinder voor verkeer op de snelweg A50. Ook de scheepvaart ondervindt geen hinder. Bij het uitwisselen van de leuningen ontstaat enige verkeershinder op de twee parallelrijbanen voor landbouwverkeer, fietsers en voetgangers maar zij kunnen tijdens de werkzaamheden wel gebruik blijven maken van de brug. 

Eén van de twee parallelbanen is altijd beschikbaar en tijdens de werkzaamheden in de avond en de nacht worden verkeersregelaars ingezet. De benodigde omleidingsroutes voor langzaam verkeer worden aangegeven met borden. In verband met intensieve landbouw worden er in de maanden september en oktober 2019 geen werkzaamheden uitgevoerd op de parallelbanen.

Onderliggende pagina's