Segmentdeur tweede sluiskolk Eefde geplaatst

Nieuwsbericht

Segmentdeur tweede sluiskolk Eefde geplaatst

Gepubliceerd op: 09 juli 2019- Laatste update: 09 juli 2019 10:50 uur

Dinsdagochtend 9 juli 2019 is de segmentdeur voor de tweede sluiskolk van Sluis Eefde succesvol geplaatst. Met de montage van de segmentdeur zijn nu beide zijden van de nieuwe sluis voorzien van deuren. De puntdeuren aan de andere kant van de sluis werden in mei 2019 geplaatst.

Plaatsing van de segmentdeur van de tweede sluiskolk Eefde

Inhangen en monteren segmentdeur Sluis Eefde

Dinsdag 9 juli 2019 rond 08.00 uur is het schip met de segmentdeur de sluis ingevaren en direct daarna ingehesen. Omstreeks 9.30 uur hing de segmentdeur op zijn plek en kon begonnen worden met de montage.

Transport deur Sluis Eefde

De segmentdeur is ontworpen en gemaakt door Hollandia Infra. Donderdag 4 juli 2019 vertrok de deur per schip vanaf de fabriek in Krimpen aan den IJssel. Na 16 uur varen kwam de segmentdeur aan bij Sluis Eefde.

Geen gewone sluisdeur

De nieuwe sluiskolk heeft een zogeheten segmentdeur gekregen, die wegdraait in de bodem als de sluis opengaat. Een segmentdeur met deze afmeting van circa 15 m breed en 5 m hoog, is uniek in Nederland. Voordeel van deze segmentdeur is dat hij bij een calamiteit ook tegen de stroming in is te sluiten. Dit draagt bij aan de waterveiligheid. Bovendien is de deur makkelijker te onderhouden en energiezuinig in gebruik. Er is een timelapse van de bouw van de segmentdeur gemaakt.

Meer informatie werkzaamheden Sluis Eefde

Meer informatie over de werkzaamheden aan Sluis Eefde is te vinden op de projectpagina Twentekanalen: uitbreiding Sluis Eefde of de Facebookpagina Rijkswaterstaat Twentekanalen. Men kan ook bellen met het gratis publieksinformatienummer van Rijkswaterstaat: 0800-8002.

Meer informatie van de bouwwerkzaamheden is ook te lezen in de BouwApp van de aannemer. Deze BouwApp is zowel beschikbaar voor iPhone als voor Android en is in de app stores te vinden onder L2T.

Onderliggende pagina's