Grote vertraging bij Merwedebrug Gorinchem (A27), dringend advies: volg de omleidingsroutes

Nieuwsbericht

Grote vertraging bij Merwedebrug Gorinchem (A27), dringend advies: volg de omleidingsroutes

Gepubliceerd op: 26 juli 2019- Laatste update: 26 juli 2019 11:26 uur

De hitte zorgt voor problemen aan de Merwedebrug in de snelweg A27. Rijkswaterstaat koelt de Merwedebrug met water waardoor er maar 1 rijstrook beschikbaar is voor het verkeer.

Dit veroorzaakt in beide richtingen voor grote vertragingen op de snelweg A27. Rijkswaterstaat adviseert de weggebruikers dringend vanuit Utrecht richting het zuiden de snelweg A12, A20 en A16 te volgen. Het verkeer richting Utrecht kan het beste de omrijden via de snelweg A59, de snelweg A2 of via de snelwegen A16, A12 en A20 . Ook adviseert Rijkswaterstaat automobilisten de verkeersinformatie goed te volgen en vanwege de hitte voldoende water mee te nemen.

Waarom koelt Rijkswaterstaat de Merwedebrug?

Door de hoge temperaturen is de brug uitgezet, waardoor het beweegbare deel niet meer goed dicht of open kan. Daarom koelt Rijkswaterstaat sinds donderdag 25 juli 2019 de brug met water om verdere problemen te voorkomen. Voor de veiligheid van de wegwerkers is in beide richtingen 1 rijstrook afgesloten en is een snelheidsbeperking van 50 km/h ingesteld.

De Merwedebrug kan voorlopig niet open voor hoge schepen. Overige scheepvaart ondervindt geen hinder. Rijkswaterstaat monitort alle beweegbare bruggen gedurende de hitteperiode en nemen maatregelen wanneer nodig is.

Onderliggende pagina's