Geluiddempend materiaal tegen bonkend geluid Coenbrug (A8)

Nieuwsbericht

Geluiddempend materiaal tegen bonkend geluid Coenbrug (A8)

Gepubliceerd op: 31 juli 2019- Laatste update: 31 juli 2019 16:46 uur

Om het bonken van de Coenbrug (snelweg A8) te verminderen, wordt geluiddempend materiaal aan de onderkant van de brug aangebracht. Dit initiatief wordt momenteel verder uitgewerkt. Zo wordt onderzoek naar de aard van het materiaal gedaan.

Oorzaak bonkend geluid Coenbrug

Het bonken wordt veroorzaakt door de brugklep en de holle ruimte onder de brug, die werken als een klankkast als er (zwaar) verkeer overheen rijdt. Alhoewel er geen normering bestaat voor dit soort geluid (klapperen van een brugklep), meent Rijkswaterstaat dat het wel degelijk hinder geeft. Daarom wordt gewerkt aan het beperken van de geluidshinder, wat 3 tot 5 dB zal schelen.

Meer nieuws A8 en Coenbrug: groot en regulier onderhoud

Onderliggende pagina's