Gedeeltelijke stremming Zeeburgertunnel richting Zaanstad; in de nacht van 31 juli 2019 hele tunnel dicht

Werkzaamheden

Gedeeltelijke stremming Zeeburgertunnel richting Zaanstad; in de nacht van 31 juli 2019 hele tunnel dicht

Gepubliceerd op: 31 juli 2019- Laatste update: 01 augustus 2019 16:13 uur

Verkeer in de Zeeburgertunnel richting Zaanstad heeft tot nader order 1 rijstrook minder ter beschikking. Rijkswaterstaat heeft deze maatregel ingesteld nadat een vrachtwagen dinsdagavond 30 juli 2019 4 ventilatoren kapot reed. Rijkswaterstaat werkt aan het vervangen van de ventilatoren.

Woensdagavond 31 juli 2019 gaat de tunnel in beide richtingen dicht, zodat een start gemaakt kan worden met het herstel. Vanaf 22.00 uur gaat de tunnelbuis richting Diemen dicht en om middernacht volgt de buis richting Zaanstad, in beide gevallen tot 05.00 uur. Verkeer wordt omgeleid via de snelweg A10 West/Zuid/Oost en vice versa. Het is nog niet bekend wanneer de tunnelbuis richting Zaanstad weer in zijn geheel gebruikt kan worden. De hinder voor het verkeer is beperkt in verband met de vakantieperiode.

Tunnelventilatoren belangrijk bij brand

Ventilatoren hebben een belangrijke functie bij een brand in de tunnel. Zij zorgen voor de afvoer van rook zodat weggebruikers veilig de tunnel kunnen verlaten. Vanwege de veiligheid leidt Rijkswaterstaat het verkeer in de Zeeburgertunnel richting Zaanstad over 2 rijstroken, zodat de kans op een ongeval wordt verkleind en de veiligheid geborgd blijft.

Europese regelgeving

Vrachtwagens mogen volgens Europese regelgeving niet hoger zijn dan 4 m. Omdat deze vrachtwagen hoger was, heeft hij volgens de regels een ontheffing aangevraagd bij de Dienst Wegverkeer. De Dienst Wegverkeer heeft een ontheffing verleend en een route toegewezen met daarbij de instructies welke rijstrook de vrachtwagen diende te gebruiken. De wagen kon en mocht dus door de tunnel, maar koos de verkeerde rijstrook.

Onderliggende pagina's