Fotoreportage nieuwe zeesluis IJmuiden (juni 2019)

In Beeld

Fotoreportage nieuwe zeesluis IJmuiden (juni 2019)

Gepubliceerd op: 04 juli 2019- Laatste update: 04 juli 2019 11:30 uur

De bouw van de nieuwe zeesluis in IJmuiden vordert gestaag. Met deze fotoreportage brengen we de voortgang van de werkzaamheden in beeld. Mocht u begrippen of locaties tegenkomen die u niet kunt plaatsen, kijk dan even op de overzichtskaart.

28 juni 2019 - Gevloerd

De werkzaamheden aan wanden van de deurkas buitenhoofd zijn zo goed als gereed. Daarom is de kraan ontmanteld en zal snel verplaatst worden naar de volgende klus.

26 juni 2019 - Gewapend

De wapeningswerkzaamheden voor de deursponning zijn in volle gang. Tegen deze deursponning rijdt de sluisdeur aan als we de sluis sluiten.

24 juni 2019 - Vaste vorm

De drempel en deursponning voor de deurkas van het binnenhoofd krijgen langzaam maar zeker een vaste vorm. Ondertussen varen schepen af en aan in de Noordersluis.

21 juni 2019 - Goed voorbereid

Medewerkers van OpenIJ zijn bezig met het aanbrengen van bekisting bij de deursponning binnenhoofd. Zodra dit gereed is, kunnen we starten met beton storten bij dit onderdeel van de nieuwe zeesluis.

17 juni 2019 - Ondergronds

Tijdens het afzinken van de deurkas binnenhoofd is divers materieel nodig onder de vloer. Dankzij een opening in de vloer, een materieelsluis genaamd, brengen we het materieel naar de juiste locatie.

14 juni 2019 – In volle gang

De voorbereidingen voor het afzinken van de deurkas binnenhoofd zijn in volle gang. In de deurkas is allerlei materiaal aangebracht. De witte buis met de cabine dient als personeelssluis. Via deze buis betreden en verlaten de medewerkers de kamer onder het caisson.

12 juni 2019 – Brievenbuskuip deurkas buitenhoofd gestort

De brievenbuskuip is de aansluiting tussen de drempel en de deurkas van het buitenhoofd. Vrijdag 24 mei 2019 is het beton voor de vloer van gemiddeld 1.8 m dik op een diepte van 20.5 m onder NAP gestort. Grote klasse!

10 juni 2019 – Af en aan

Via het Logistiek Centrum van OpenIJ in Amsterdam worden vrachtwagens aangevoerd naar het bouwproject. Dit doen zij onder andere met De Valk, een duwboot die het ponton van Amsterdam naar IJmuiden duwt en vaart. Met behulp van een RoRo kan materiaal en materieel op het bouwterrein worden aan- en afgevoerd.

7 juni 2019 – Op eigen terrein

De betoncentrale van OpenIJ produceert het beton dat nodig is voor de bouw van de sluis. Er is bewust gekozen voor een centrale op eigen terrein. Hierdoor is het benodigde beton (totaal 300.000 m3) snel op afroep beschikbaar.

3 juni 2019 – Naar het depot

Tijdens het afzinken van de deurkas van het binnenhoofd zuigen we onder de vloer een zand-watermengsel op. Dit mengsel pompen we naar het bezinkdepot.

Meer informatie bouw nieuwe zeesluis IJmuiden

Benieuwd naar het project? Bekijk dan de projectpagina IJmuiden: bouw nieuwe, grote zeesluis.

Onderliggende pagina's