A76: werkzaamheden aan Scharbergbrug; 1-3 augustus 2019

Nieuwsbericht

A76: werkzaamheden aan Scharbergbrug; 1-3 augustus 2019

Gepubliceerd op: 29 juli 2019- Laatste update: 31 juli 2019 12:24 uur

Rijkswaterstaat voert onderhoud uit aan de voegovergang van de Scharbergbrug in de snelweg A76 bij Elsloo. Hierdoor is er ter hoogte van de brug van 1 tot en met 3 augustus slechts een rijstrook beschikbaar in de richting van België. Ook gaat vanaf maandag 29 juli 2019 de maximumsnelheid ter hoogte van de brug tijdelijk omlaag naar 70km/h. Weggebruikers moeten tijdens de werkzaamheden rekening houden met filevorming en extra reistijd.

De voegovergang van de Scharbergbrug veroorzaakt geluidsoverlast wanneer er verkeer overheen rijdt. Hoe hoger de snelheid, hoe groter de geluidsoverlast voor de omgeving. Om dat te beperken wordt er een snelheidsbeperking ingesteld voorafgaand aan de werkzaamheden. Vanaf maandag 29 juli 2019 worden borden geplaatst en gaat de maximumsnelheid ter plekke naar 70 km/h.

Afsluitingen werkzaamheden A76

De werkzaamheden aan de voegovergang van de Scharbergbrug in de snelweg A76 starten donderdag 1 augustus om 08.00 uur en duren tot zaterdag 3 augustus 2019 21.00 uur. Tijdens de werkzaamheden kan het verkeer gebruikmaken van 1 rijstrook. Op donderdag en vrijdag is de vluchtstrook en rechter rijstrook dicht. Op zaterdag is de linker rijstrook dicht en wordt het verkeer over de rechter rijstrook geleid.

Weersgevoelige werkzaamheden

Werkzaamheden zijn weersgevoelig. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden mogelijk geen doorgang vinden en worden ze opnieuw ingepland.

Meer informatie werkzaamheden Scharbergbrug A76

Heeft u vragen of opmerkingen over geplande werkzaamheden? Kijk dan op de pagina Geplande wegwerkzaamheden. U kunt ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

Onderliggende pagina's