Wegwerkzaamheden A1 Apeldoorn-Azelo vanaf 28 juni 2019

Werkzaamheden

Wegwerkzaamheden A1 Apeldoorn-Azelo vanaf 28 juni 2019

Gepubliceerd op: 25 juni 2019- Laatste update: 25 juni 2019 12:35 uur

Vanaf vrijdag 28 juni 2019 vinden op 2 trajecten wegwerkzaamheden plaats op de snelweg A1 Apeldoorn-Azelo. Het verkeer tussen Markelo en Rijssen en tussen Deventer-Oost en Bathmen krijgen te maken met ernstige hinder.

Hinder A1 Markelo - Rijsen en Deventer-Oost - Bathmen

Op het traject tussen Markelo en Rijssen rijdt het verkeer in de richting van Deventer vanaf vrijdag 28 juni 2019 over 2 versmalde rijstroken. Dit duurt tot eind augustus. Daarna rijdt het verkeer tussen Markelo en Rijssen in beide richtingen via 1 helft van de weg over 4 versmalde rijstroken (2 per rijrichting).

De meeste hinder voor het verkeer is een dag later (29 juni 2019) te verwachten op het weggedeelte tussen Deventer-Oost en Bathmen. Daar rijdt al het verkeer tot eind 2019 over 4 versmalde rijstroken (2 rijstroken per rijrichting).

Afsluiting op- en afritten Bathmen

De op- en afritten bij aansluiting Bathmen (richting Hengelo) zijn afgesloten in het weekend van vrijdag 5 juli 22.00 uur tot maandag 8 juli 2019 05.00 uur. Omleidingsroutes worden met borden langs de weg aangegeven

Houd rekening met ernstige hinder

Tijdens de werkzaamheden blijven er vrijwel altijd 2 rijstroken in beide richtingen beschikbaar. Rijstroken zijn verlegd en versmald en de maximumsnelheid is 90 km/h. De vertraging kan oplopen tot meer dan 30 minuten. Verder moet het verkeer rekening houden met:

  • meer oponthoud in de spits
  • een inhaalverbod voor vrachtverkeer
  • zo nodig een tijdelijke afsluiting van de op- en afritten
  • bij kortstondige werkzaamheden (zoals het plaatsen van wegafzettingen) een maximumsnelheid van 70 km/h. Dit gebeurt veelal ’s nachts of in het weekend, waarbij er tijdelijk 1 rijstrook beschikbaar is voor het verkeer.

Advies aan weggebruikers

We adviseren weggebruikers tijdens de werkzaamheden aan de A1 Apeldoorn-Azelo:

Onderliggende pagina's