Velsertunnel (A22) afgesloten in de nacht van 2 op 3 juli 2019

Nieuwsbericht

Velsertunnel (A22) afgesloten in de nacht van 2 op 3 juli 2019

Gepubliceerd op: 28 juni 2019- Laatste update: 28 juni 2019 14:44 uur

De Velsertunnel is van dinsdag 2 juli 20.00 uur tot woensdag 3 juli 2019 05.00 uur in beide richtingen afgesloten voor verkeer.

Weggebruikers dienen rekening te houden met omleidingen en extra reistijd die kan oplopen tot ruim 10 minuten. Lokaal verkeer wordt ter plaatse met behulp van gele borden omgeleid.

Inspectie tunnelsystemen Velsertunnel (A22)

Rijkswaterstaat beheert in totaal 19 tunnels in het Nederlandse snelwegennet. Ook de Velsertunnel (snelweg A22) valt daaronder. Om deze tunnels in goede conditie te houden vinden er regelmatig inspecties van het tunnelsysteem en onderhoudswerkzaamheden plaats. Deze geven tijdelijke verkeershinder, maar veiligheid staat altijd voorop: onze tunnels behoren tot de veiligste tunnels van Europa.

Omleidingen werkzaamheden Velsertunnel A22

Verkeer wordt ter plaatse met behulp van gele borden omgeleid:

  • Verkeer vanaf Velsen-Noord en Beverwijk in zuidelijke richting (Haarlem en Amsterdam) rijdt via de calamiteitenboog (snelweg A9) naar de Wijkertunnel. Extra reistijd bedraagt circa 5 minuten.
  • Verkeer vanuit IJmuiden en Velsen-Zuid in noordelijke richting (Beverwijk en Alkmaar) wordt omgeleid via de A9 richting Rottepolderplein om daar te keren richting de Wijkertunnel. Extra reistijd bedraagt ruim 10 minuten.

Advies aan weggebruikers

Werkzaamheden vinden ’s avonds en ’s nachts plaats om de hinder voor weggebruikers zoveel mogelijk te beperken. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers de omleidingsborden te volgen en de reis voor te bereiden met behulp van de pagina Geplande wegwerkzaamheden. Op die manier zijn weggebruikers het snelst op hun bestemming.

Onderliggende pagina's