Veiligheid staat voorop bij werkzaamheden A2 tussen Holendrecht en Leidsche Rijntunnel; 21-24 juni 2019

Werkzaamheden

Veiligheid staat voorop bij werkzaamheden A2; 21-24 juni 2019

Gepubliceerd op: 18 juni 2019- Laatste update: 18 juni 2019 14:21 uur

Aankomend weekend (vrijdag 21 juni 19.00 uur tot maandag 24 juni 2019 05.00 uur) voert Rijkswaterstaat voor het derde weekend groot onderhoud uit aan de snelweg A2 tussen Holendrecht en de Leidsche Rijntunnel.

Bij de afgelopen twee werkweekenden op de snelweg A2 reden tientallen automobilisten onder rode kruizen door. Dit is een groot risico voor de wegwerkers en de verkeersveiligheid, bovendien valt het negeren van het rood kruis onder het strafrecht. Rijkswaterstaat heeft hier ook komend werkweekend extra aandacht voor. De politie controleert wederom op het naleven van de aangepaste snelheid.

Negeren rode kruizen

Het negeren van rode kruizen op de snelweg is een risico voor de verkeersveiligheid. Rode kruizen staan nooit voor niks boven de weg. Ze staan er voor de veiligheid van de automobilisten zelf, de weginspecteurs, andere hulpverleners en wegwerkers.

Van 21 op 24 juni 2019 zijn er tussen Abcoude en Breukelen minder rijstroken beschikbaar voor het doorgaande verkeer. De afgesloten rijbanen zijn te herkennen aan het rood kruis boven de weg. De op- en afrit (4) Vinkeveen in de richting van Utrecht zijn afgesloten voor al het verkeer. Door omleidingen en de beschikbaarheid van minder rijstroken dienen weggebruikers rekening te houden met extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten. De omleidingen worden met gele borden aangegeven. Drie van de vijf rijstroken blijven beschikbaar, waardoor doorgaand verkeer mogelijk blijft. Tijdens de werkzaamheden geldt een aangepast snelheidslimiet van 70 km/h.

Groot onderhoud A2 hard nodig

Het asfalt op de A2 tussen Holendrecht en de Leidsche Rijntunnel is na acht jaar intensief gebruik verouderd en hard aan onderhoud toe. Na het groot onderhoud, waarbij Rijkswaterstaat onder meer asfalt en voegovergangen vervangt, kan de A2 weer jaren mee. De buitenste rijstroken en de vluchtstrook tussen Holendrecht en Maarssen en de hele rijbaan tussen Maarssen en de Leidsche Rijntunnel krijgen nieuw asfalt. Daarbij herstelt Rijkswaterstaat oneffenheden in het wegdek.

Meer informatie wegwerkzaamheden A2

Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden mogelijk geen doorgang vinden en worden ze opnieuw ingepland. Rijkswaterstaat raadt weggebruikers aan om voor de actuele situatie de verkeersinformatie in de gaten te houden. Bekijk voor meer informatie de projectpagina A2: groot onderhoud Holendrecht-Leidsche RijntunnelĀ of belĀ met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

Onderliggende pagina's