Rijkswaterstaat start met aanvullen zoutvoorraad

Nieuwsbericht

Rijkswaterstaat start met aanvullen zoutvoorraad

Gepubliceerd op: 24 juni 2019- Laatste update: 24 juni 2019 15:30 uur

Terwijl het tropisch warm is, richten we onze blik alweer op komende winter. Maandag 24 juni 2019 kwam het eerste schip met strooizout aan bij de strategische zoutloods van Rijkswaterstaat in Kampen.

Het schip bevat circa 1,7 miljoen kg zout. De zoutvoorraad in Kampen wordt aangevuld met circa 25 miljoen kg zout, afkomstig uit Duitsland. In totaal moet de hele voorraad van Rijkswaterstaat met 80 miljoen kg aangevuld worden.

Door direct na het einde van het winterseizoen te starten hebben leveranciers voldoende tijd om te leveren en het zout is in de zomer goedkoper dan in de winter. Het zout ligt opgeslagen op 4 centrale zoutloodsen, verspreid door het land. Vanuit deze loodsen worden de 56 steunpunten van Rijkswaterstaat aangevuld.

Onderliggende pagina's