Rijkswaterstaat gunt ICT servicedesk aan Fujitsu

Nieuwsbericht

Rijkswaterstaat gunt ICT-servicedesk aan Fujitsu

Gepubliceerd op: 27 juni 2019- Laatste update: 27 juni 2019 10:38 uur

Rijkswaterstaat heeft de aanbesteding voor de ICT-servicedesk gegund aan Fujitsu. De servicedesk, lokale ondersteuning en voorraadbeheer zijn de komende 3 jaar in handen van het Japanse IT-bedrijf.

Het contract kan daarna 3 keer met een jaar verlengd worden. Fujitsu verzorgde de laatste 4 jaar al de ICT-servicedesk van Rijkswaterstaat.

Doelstellingen samenwerking Fujitsu

Met deze samenwerking wil Rijkswaterstaat dat het gebruikersgemak van de ICT-servicedesk wordt verhoogd, doorlooptijden worden verkort en het aantal meldingen wordt verminderd. 'Het is essentieel dat de ICT-voorzieningen in deskundige handen zijn. Door onze eerdere samenwerking hebben wij veel vertrouwen in de samenwerking met Fujitsu', aldus Laura van Noordenburg, contractmanager van Rijkswaterstaat.

Hoge ambitie

Fujitsu heeft in haar inschrijving onder andere aangetoond een hoge ambitie met toegevoegde waarde te willen realiseren op het gebied van social return, de gebruikerstevredenheid te gaan verbeteren, een duidelijke visie te hebben op duurzame inzetbaarheid en optimale werkplekomgeving en het bereiken van een klimaatneutrale bedrijfsvoering en CO2-reductie. Bas de Reus, algemeen directeur bij Fujitsu: 'Duurzaamheid staat bij ons hoog op de prioriteitenlijst. We zijn dan ook trots dat we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid met het winnen van deze aanbesteding wederom bewezen hebben.'

Onderliggende pagina's