Ongeval Prinses Beatrixsluis Nieuwegein

Nieuwsbericht

Ongeval Prinses Beatrixsluis Nieuwegein

Gepubliceerd op: 03 juni 2019- Laatste update: 03 juni 2019 20:11 uur

Maandag 3 juni 2019, einde van de ochtend, zijn 2 medewerkers van aannemingscombinatie Sas van Vreeswijk bekneld geraakt tijdens werkzaamheden aan de Prinses Beatrixsluis in Nieuwegein. Beide personen zijn door een specialistisch team van de brandweer bevrijd en licht gewond naar het ziekenhuis gebracht.

De oorzaak van het ongeval is nog onbekend en onderzoek volgt. Sas van Vreeswijk voert renovatiewerkzaamheden uit aan de Prinses Beatrixsluis in opdracht van Rijkswaterstaat.

Werkzaamheden Prinses Beatrixsluis

In de heftoren van de westelijke sluiskolk worden momenteel renovatiewerkzaamheden uitgevoerd. Zo is de aandrijfconstructie vervangen. Deze aandrijving zorgt ervoor dat de sluisdeur verticaal op en neer kan gaan waarbij een contragewicht voor tegengewicht zorgt. De medewerkers zijn bekneld geraakt bij het contragewicht. Na onderzoek in het ziekenhuis konden zij in de avond met lichte verwondingen naar huis.

Stremming 2e sluiskolk

Sluiskolk 2 is preventief gestremd waardoor al het scheepvaartverkeer door de nieuw aangelegde 3e sluiskolk geschut wordt. Het is nog onbekend wanneer de 2e sluiskolk weer open gaat.

Onderliggende pagina's