Nachtelijke afsluitingen Schipholtunnel richting Amsterdam (A4); 13-16 juni 2019

Werkzaamheden

Nachtelijke afsluitingen Schipholtunnel richting Amsterdam (A4); 13-16 juni 2019

Gepubliceerd op: 06 juni 2019- Laatste update: 06 juni 2019 15:58 uur

Van donderdag 13 juni 23.59 uur tot vrijdag 14 juni 2019 05.00 uur en van zaterdag 15 juni 23.00 uur tot zondag 16 juni 2019 05.00 uur werkt Rijkswaterstaat aan beide oostbuizen van de Schipholtunnel (snelweg A4 richting Amsterdam).

Beide tunnelbuizen vanuit Den Haag richting Amsterdam zijn afgesloten. Verkeer wordt ter plaatse omgeleid. Houd rekening met extra reistijd tot circa 10 minuten. Vanuit Amsterdam richting Den Haag is de tunnel gewoon open.

Inspectie systemen Schipholtunnel

Rijkswaterstaat beheert in totaal 19 tunnels in het Nederlandse snelwegennet. Ook de Schipholtunnel valt daaronder. Om deze tunnels in goede conditie te houden vinden er regelmatig inspecties en onderhoudswerkzaamheden plaats. Deze geven tijdelijke verkeershinder, maar veiligheid staat altijd voorop: onze tunnels behoren tot de veiligste van Europa.

Omleidingen snelweg A4

Verkeer wordt ter plaatse met behulp van borden omgeleid en moet rekening houden met de volgende omleidingsroutes.

  • Doorgaand verkeer op de snelweg A4 richting Amsterdam en Utrecht rijdt via de snelweg A5 en snelweg A9.
  • Verkeer vanaf Schiphol richting Amsterdam en Utrecht rijdt via de A4, A5 en A9.
  • Verkeer vanaf Den Haag naar Schiphol rijdt via de parallelbaan van de A4 (dit geeft geen extra reistijd).

Hinder voor weggebruikers beperken

Rijkswaterstaat doet er alles aan om de hinder voor weggebruikers zoveel mogelijk te beperken tijdens de afsluiting. Zo wordt ’s nachts tussen 23.00 en 05.00 uur gewerkt omdat er dan minder verkeer is.

Advies weggebruikers A4

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers hun reis voor te bereiden met behulp van de pagina Geplande wegwerkzaamheden en de borden te volgen die de omleidingsroutes aangeven.

Onderliggende pagina's