Fotoreportage nieuwe zeesluis IJmuiden (mei 2019)

In Beeld

Fotoreportage bouw nieuwe zeesluis IJmuiden (mei 2019)

Gepubliceerd op: 18 juni 2019- Laatste update: 18 juni 2019 08:36 uur

De bouw van de nieuwe zeesluis in IJmuiden vordert gestaag. Met deze fotoreportage brengen we de voortgang van de werkzaamheden in beeld. Mocht u begrippen of locaties tegenkomen die u niet kunt plaatsen, kijk dan even op de overzichtskaart.

Bouwterrein nieuwe zeesluis IJmuiden (voorjaar 2019)

29 mei 2019 - De Fuikwand

Medewerkers van OpenIJ brengen ankers aan in de Fuikwand. De Fuikwand fungeert als scheidingswand tussen de bestaande Middensluis en het toeleidingskanaal van de nieuwe zeesluis.

27 mei 2019 - Met Koningin Emma een rondje zeesluis

"Heel indrukwekkend en trots op de makers!" dat was de reactie van de passagiers na afloop van het rondje zeesluis IJmuiden. OpenIJ en Rijkswaterstaat hadden omwonenden en belangstellenden maandagavond 27 mei 2019 weer uitgenodigd om de bouw van de nieuwe zeesluis met eigen ogen te aanschouwen.

22 mei 2019 - Glad gestreken

Een medewerker van OpenIJ is bezig met de afwerking van de wand van de Tussendam. De Tussendam verbindt de Middensluis met de nieuwe zeesluis.

De Snijkopzuiger stand-by

Snijkopzuiger De Biesbosch ligt stand-by in de nieuwe sluiskolk. Het gevaarte gebruiken we om de sluiskolk uit te baggeren.

15 mei 2019 - Werk aan de winkel

Bij de Kistdam, die fungeert als aanvaarbescherming, wordt volop beton gestort.

13 mei 2019 - Bouwverkeer af en aan

Op de bouwplaats rijden vrachtwagens af en aan. Vrachtschepen transporteren deze vrachtwagens met materiaal en materieel vanaf het logistiek centrum in Amsterdam naar de bouwplaats in IJmuiden. Hier leggen ze aan bij het RoRo-ponton tussen het binnenhoofd en Sluis Operatie Centrum.

10 mei 2019 - Op grote hoogte

Dag in dag uit werkt de kraanmachinist op 95 m hoogte aan de nieuwe zeesluis IJmuiden. Vanuit hier hijst hij de bekisting van de deurkas op zijn plek. De torenkraan biedt een prachtig uitzicht op de werkzaamheden.

8 mei 2019 - Volop in beweging

Bij de bouw van de nieuwe zeesluis worden verschillende schepen ingezet. Kraanschip Parcival verricht werkzaamheden aan de deurkas van het binnenhoofd. Splijtbak B1002 wordt geladen met gewonnen materiaal uit het schip. Duwboot Danube en sleepboot Dancing Water vervoeren Splijtbak B1002 voor het lossen van materiaal op de loslocatie in IJmuiden.

6 mei 2019 - Aan de slag

Medewerkers van OpenIJ brengen zware metalen ankers aan in de zuidelijke wand van de sluiskolk.

Meer informatie bouw nieuwe zeesluis IJmuiden

Benieuwd naar het project? Bekijk dan de projectpagina IJmuiden: bouw nieuwe, grote zeesluis.

Onderliggende pagina's