Ernstige verkeershinder werkzaamheden N35 tussen Raalte en Wierden; 1 juli – 5 augustus 2019

Werkzaamheden

Ernstige verkeershinder werkzaamheden N35 tussen Raalte en Wierden; 1 juli – 5 augustus 2019

Gepubliceerd op: 19 juni 2019- Laatste update: 19 juni 2019 12:35 uur

Van maandag 1 juli 06.00 uur tot maandag 5 augustus 2019 06.00 uur voert Rijkswaterstaat groot onderhoud uit op de autoweg N35 en op de parallelwegen tussen Raalte en Wierden.

In deze periode is steeds een deel van de autoweg autoweg N35 tussen Raalte en Wierden afgesloten. Het verkeer moet rekening houden met ernstige verkeershinder en verminderde bereikbaarheid van de regio’s Twente en Salland.

De regionale omleidingsroutes hebben een beperkte capaciteit, waardoor er grote kans is op vertraging. De extra reistijd kan oplopen tot 30 minuten. De omleidings- en adviesroutes zijn aangegeven op borden boven en naast de weg. Rijkswaterstaat zet extra weginspecteurs in om eventuele incidenten snel te kunnen afhandelen.

Afsluitingen en omleidingsroutes werkzaamheden N35

Werkzaamheden N35

Rijkswaterstaat vervangt het asfalt door geluiddempend asfalt en plaatst glasbolreflectoren in de weg en reflectorschildjes en paaltjes in de berm om de rijbaanscheiding duidelijker te maken en te voorkomen dat weggebruikers via de berm naar de parallelweg rijden.

Afsluitingen werkzaamheden N35

Afsluiting parallelwegen én hoofdrijbaan N35 tussen Mariënheem en Nijverdal

 • Van maandag 1 juli 06.00 uur tot zaterdag 6 juli 2019 06.00 uur: de zuidelijke parallelweg is afgesloten.
 • Van maandag 8 juli 06.00 uur tot zaterdag 13 juli 2019 06.00 uur: de noordelijke parallelweg is dicht van.
 • Van maandag 15 juli 06.00 uur tot maandag 5 augustus 2019 06.00 uur: de N35 is in beide richtingen afgesloten vanaf de parallelweg na de spoorwegovergang bij Mariënheem tot de Grotestraat in Nijverdal.

Afsluiting N35 tussen Mariënheem en Nijverdal (inclusief Salland-Twentetunnel)

 • Van maandag 22 juli 06.00 uur tot vrijdag 2 augustus 2019 06.00 uur: de N35 is vanaf de parallelweg na de spoorwegovergang bij Mariënheem tot en met de Salland-Twentetunnel in Nijverdal volledig afgesloten in beide richtingen.

Afsluiting N35 tussen Mariënheem en Wierden

 • Van maandag 22 juli 06.00 uur tot donderdag 25 juli 2019 22.00 uur: de N35 is vanaf de parallelweg na de spoorwegovergang bij Mariënheem tot en met de kruising met de N350 in beide richtingen afgesloten. De noord-zuidverbinding, de N347, vanaf en door Nijverdal, Hellendoorn en Rijssen blijft beschikbaar.

Advies aan weggebruikers N35

 • Overweeg of u de reis op dat moment echt moet/wilt maken
 • Reis met het openbaar vervoer
 • Gebruik voor kortere ritten de fiets

Toch met de auto onderweg

 • Houd rekening met extra reistijd en vertrek eerder
 • Volg de aanwijzingen op de borden boven en langs de weg
 • Raadpleeg de actuele verkeersinformatie via de app Rijkswaterstaat Actueel of twitter naar Rijkswaterstaat verkeersinformatie

Beheer en onderhoud snel- en autowegen

De snel- en autowegen in Nederland zijn van een goede kwaliteit. Om dit zo te houden voert Rijkswaterstaat regelmatig beheer- en onderhoudswerkzaamheden uit. Zo kunnen mensen en goederen ook in de toekomst vlot en veilig hun bestemming bereiken. Bij slechte weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Meer informatie wegwerkzaamheden N35

Kijk voor meer informatie op de projectpagina Onderhoud wegen Oost-Nederland of bel met de (gratis) Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat 0800-8002 (7 dagen per week bereikbaar: maandag tot en met vrijdag van 07.00 tot 20.00 uur en zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.30 uur).

Onderliggende pagina's