Wegwerkzaamheden snelweg A1 Apeldoorn-Azelo vanaf 10 mei 2019

Nieuwsbericht

Wegwerkzaamheden snelweg A1 Apeldoorn-Azelo vanaf 10 mei 2019

Gepubliceerd op: 02 mei 2019- Laatste update: 02 mei 2019 10:25 uur

Vanaf 10 mei 2019 vinden wegwerkzaamheden plaats op de snelweg A1 Apeldoorn-Azelo tussen Deventer-Oost en Bathmen. Er zijn dan tot en met juli 2019 vanuit Bathmen in de richting van Deventer-Oost 2 versmalde rijstroken beschikbaar. Verkeer moet rekening houden met vertraging tot 30 minuten.

Vanaf juli tot en met december 2019 zijn er tussen Deventer-Oost en Bathmen in totaal 4 versmalde rijstroken beschikbaar aan één zijde van de weg voor het verkeer in beide richtingen (2 per richting). Zie hiervoor de onderstaande illustraties.

Wegwerkzaamhede snelweg A1 Deventer-Oost - Bathmen

Van 10 mei tot en met december 2019 werkt Rijkswaterstaat tussen Deventer-Oost (aansluiting 24) en Bathmen (aansluiting 25) aan de wegverbreding van 2x2 naar 2x3 rijstroken. Tijdens de werkzaamheden blijven er 2 rijstroken in beide richtingen beschikbaar. Rijstroken zijn verlegd en versmald en de maximum snelheid is 90 km/h.

Ernstige hinder op snelweg A1

Tijdens de werkzaamheden hebben weggebruikers altijd de beschikking over 2 (versmalde) rijstroken. Houd rekening met:

  • minder snelle doorstroming als gevolg van versmalde rijstroken; 
  • maximum snelheid van 90 km/h; 
  • meer oponthoud in de spits, de extra reistijd kan oplopen tot ruim 30 minuten; 
  • een inhaalverbod voor vrachtverkeer;
  • zo nodig een tijdelijke afsluiting van de toe- en afritten bij aansluiting Bathmen (aansluiting 25) in de avond en nacht. Het verkeer wordt doorgeleid naar de eerstvolgende toe- en afritten. 
Weggebruikers worden geïnformeerd over de hinder en maatregelen via aankondigingsborden langs de weg en informatieborden boven de weg.

Planning wegwerkzaamheden A1

Rijkswaterstaat breidt de snelweg A1 tussen Apeldoorn en knooppunt Azelo uit tussen 2019 en 2025 door de aanleg van extra rijstroken. In 2019 en 2020 verbreden we de A1 tussen Twello en Deventer naar 2x4 rijstroken en tussen Deventer-Oost en Rijssen naar 2x3 rijstroken. In 2020 werken we aan het gedeelte tussen Deventer en Deventer-Oost en in 2020-2021 tussen Rijssen en knooppunt Azelo. Tussen 2021 en 2025 werken we aan de weg tussen Apeldoorn en Twello.

Advies aan weggebruikers

  • Houd rekening met extra reistijd en vermijd zoveel mogelijk de spits.
  • Volg de aanwijzingen op de borden boven en langs de weg.
  • Raadpleeg de actuele verkeersinformatie via de app Rijkswaterstaat Actueel of volg het Twitteraccount van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie.

Vergroten capaciteit A1 Apeldoorn-Azelo

Toenemend vrachtverkeer zorgt voor veel vertraging op de A1 Oost tussen Apeldoorn en Azelo. Dit traject is een belangrijke verbinding tussen economische gebieden binnen en buiten Nederland. Goede doorstroming op deze route is belangrijk voor de bereikbaarheid en economische ontwikkeling van de regio. Daarom werken rijk en regio samen aan het vergroten van de capaciteit van de A1 Oost. Samen met de provincies Overijssel en Gelderland en de Cleantech Regio investeert de Rijksoverheid ruim 400 miljoen euro in het verbreden van de A1: tussen Apeldoorn en Deventer naar 2x4 rijstroken en tussen Deventer en knooppunt Azelo naar 2x3 rijstroken.

Meer informatie werkzaamheden A1

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden voor de uitbreiding van de A1 op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie.

Meer nieuws Uitbreiding A1 Oost

Onderliggende pagina's