Weekendwerkzaamheden A2 Maarssen-Breukelen (richting Amsterdam); 10-13 mei 2019

Werkzaamheden

Weekendwerkzaamheden A2 Maarssen-Breukelen (richting Amsterdam); 10-13 mei 2019

Gepubliceerd op: 07 mei 2019- Laatste update: 07 mei 2019 14:12 uur

Rijkswaterstaat start in het weekend van 10-13 mei 2019 met grote onderhoudswerkzaamheden aan de A2 tussen Holendrecht en de Leidsche Rijntunnel. Het asfalt op dit traject is na 8 jaar intensief gebruik verouderd en hard aan onderhoud toe. Na het groot onderhoud kan de A2 weer jaren mee.

Tijdens het groot onderhoud aan de A2 vervangt Rijkswaterstaat onder meer asfalt en voegovergangen. De buitenste rijstroken en de vluchtstrook tussen Holendrecht en Maarssen krijgen nieuw asfalt. Tussen Maarssen en de Leidsche Rijntunnel krijgt de hele rijbaan nieuw asfalt. Daarbij herstelt Rijkswaterstaat oneffenheden in het wegdek.

Weekendafsluiting snelweg A2

In het weekend van vrijdag 10 mei 19.00 uur tot maandag 13 mei 2019 05.00 uur zijn op- en afrit (5) Breukelen van de snelweg A2 in de richting van Amsterdam afgesloten voor al het verkeer. Daarnaast zijn parkeerplaats Ruwiel en het tankstation (Shell) afgesloten voor al het verkeer. Tegelijkertijd zijn er tussen Maarssen en Breukelen minder rijstroken beschikbaar voor het doorgaande verkeer. Weggebruikers dienen door omleidingen en de beschikbaarheid van minder rijstroken rekening te houden met extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten. De omleidingen worden met gele borden aangegeven.

Minder rijstroken beschikbaar Maarssen-Breukelen

Rijkswaterstaat doet er alles aan om hinder voor weggebruikers te beperken. Daarom zijn tijdens de werkweekenden altijd drie van de vijf rijstroken beschikbaar, waardoor doorgaand verkeer mogelijk blijft. Het verkeer wordt omgeleid wanneer een op- en/of afrit gesloten is.

Omleidingsroutes werkzaamheden A2

De werkzaamheden vinden plaats van vrijdag 10 mei 19.00 uur tot maandag 13 mei 05.00 uur. Gedurende deze periode wordt het verkeer op de A2/A12 richting Breukelen als volgt omgeleid:

 • Volg de A12 tot knooppunt Oudenrijn
 • Ga ter hoogte van knooppunt Oudenrijn over op de A2 in de richting van Amsterdam
 • Volg de A2 tot de afrit (6) Maarssen naar de N230 (richting Maarssen-Broek)
 • Volg de N230 tot de afslag naar de N402 richting Breukelen

Of:

 • Volg de A12 ter hoogte van knooppunt Oudenrijn in de richting van Woerden
 • Neem afrit (14a) Harmelen in de richting van de N419
 • Ga over op de N419
 • Volg de N419 tot de rotonde met de mogelijkheid om de N198 op te gaan
 • Neem de N198, N212 en de N401 in de richting van Breukelen

Het verkeer richting Amsterdam vanuit Breukelen wordt als volgt omgeleid:

 • Neem de N402 in de richting van Vinkenveen
 • Ga over op de A2 via oprit (4) Vinkenveen in de richting van Amsterdam

Het verkeer aan de westelijke zijde van de A2 ter hoogte van Breukelen in de richting van Amsterdam wordt als volgt omgeleid:

 • Volg de N401 tot de aansluiting met de N212
 • Ga over op de N201 in de richting van Vinkenveen
 • Sla rechtsaf op de splitsing met de N201 in de richting van oprit (4) Vinkenveen van de A2 in de richting van Amsterdam

Weersgevoelige werkzaamheden

Onderhoudswerkzaamheden zijn weersgevoelig. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden mogelijk geen doorgang vinden en worden ze opnieuw ingepland. Houd voor de actuele situatie ook de verkeersinformatie in de gaten.

Wegwerkzaamheden: veiligheid voorop

Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en onze weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat voorop. Ook weggebruikers kunnen een bijdrage leveren aan deze veiligheid: door de aanwijzingen te volgen en snelheidslimieten te respecteren. Tijdens de werkzaamheden geldt een aangepaste snelheidslimiet. De Landelijke Eenheid van de Politie controleert extra op de naleving hiervan om de veiligheid van de wegwerkers te garanderen.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over het groot onderhoud aan de A2 tussen Holendrecht en de Leidsche Rijntunnel op de projectpagina A2: Groot onderhoud Holendrecht-Leidsche Rijntunnel. Voor actuele informatie over werkzaamheden kijk op de pagina Geplande wegwerkzaamheden of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

Onderliggende pagina's