Waalbrug Nijmegen stad-uit afgesloten in de nacht van 20 op 21 mei 2019

Werkzaamheden

Waalbrug Nijmegen stad-uit afgesloten in de nacht van 20 op 21 mei 2019

Gepubliceerd op: 17 mei 2019- Laatste update: 17 mei 2019 13:07 uur

In de nacht van maandag 20 mei op dinsdag 21 mei 2019 is de Waalbrug in Nijmegen van 21.00 uur tot 06.00 uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer dat de stad wil verlaten. Fietsers en voetgangers kunnen wel gebruik maken van de brug.

Waalbrug Nijmegen

Gemeente Nijmegen en Rijkswaterstaat passen in de nacht van 20 op 21 mei 2019 de verkeerssituatie aan ter hoogte van de Turennesingel. Hierdoor gaat het verkeer pas na de verkeerslichten naar twee rijstroken. Daarnaast worden er maatregelen gerealiseerd om verkeersopstoppingen te voorkomen die ontstaan door verkeerd rijdende vrachtwagens.

Verkeerssituatie Turennesingel

De verkeerssituatie ter hoogte van de Turennesingel wordt aangepast zodat automobilisten stad-uit niet meer voor de verkeerslichten, maar net erna naar twee rijstroken gaan. Dit voorkomt onverwachte inhaalbewegingen van het automobilisten bij de fietsoversteekplaats.

Verkeerd rijdend vrachtverkeer

Gemeente Nijmegen en Rijkswaterstaat nemen een aantal aanvullende maatregelen om de verkeershinder als gevolg van verkeerd gereden vrachtverkeer te verminderen:

  • Er komt een extra hoogteportaal op het Traianusplein. Deze maatregel wordt zo opgesteld dat chauffeurs op het verkeersplein nog terug kunnen rijden richting het centrum.
  • Net voor de brug komt een uitwijkplek, waar vrachtwagens moeten wachten die toch zijn doorgereden.
  • Er komt een doorsteek naar de andere rijbaan om een gestrand voertuig onder begeleiding af te voeren. Dit gebeurt op een moment dat de verkeerssituatie dat toelaat. Er wordt Engelstalige bebording bijgeplaatst voor internationaal vrachtverkeer.

Omleidingsroutes werkzaamheden Waalbrug

Tijdens de nachtelijke werkzaamheden wordt gemotoriseerd verkeer omgeleid via de Oversteek. OV-bussen richting Lent rijden een aangepaste route.

Onderliggende pagina's