Op 4 mei herdenken op de weg? Zoek een parkeerplaats!

Nieuwsbericht

Op 4 mei herdenken op de weg? Zoek een parkeerplaats!

Gepubliceerd op: 02 mei 2019- Laatste update: 02 mei 2019 14:20 uur

Onderweg herdenken op 4 mei 2019? Zoek een parkeerplaats en stop vooral niet de op de vluchtstrook. Deze boodschap geeft Rijkswaterstaat mee aan weggebruikers die zaterdag willen meedoen aan de Nationale Herdenking. Stoppen op de vluchtstrook is onveilig en kan gevaarlijke situaties opleveren.

Op 4 mei staat de tekst ‘Veilig herdenken? Zoek een parkeerplaats, niet op de vluchtstrook!’ op de elektronische borden boven en langs de snelweg. Deze tekst is van 00.00 uur tot 20.05 uur zichtbaar. Ook op 3 mei roepen we weggebruikers via deze borden op om veilig te herdenken. Ook wordt de boodschap via de actuele verkeersinformatie op radio en internet verspreid.

Veilig herdenken en actuele reisinformatie

Sinds 2008 zet Rijkswaterstaat de elektronische borden op 3 en 4 mei in om weggebruikers te attenderen op veilig herdenken. Dit gebeurt op verzoek van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Rijkswaterstaat wil hiermee een bijdrage leveren aan het veilig herdenken onderweg. Actuele reisinformatie gaat echter altijd voor: op het moment dat er vertraging is, vervalt de ‘Veilig herdenken’-boodschap automatisch.

Onderliggende pagina's