Nachtelijke afsluitingen Coentunnel snelweg A10; 13-16 mei 2019

Werkzaamheden

Nachtelijke afsluitingen Coentunnel snelweg A10; 13-16 mei 2019

Gepubliceerd op: 10 mei 2019- Laatste update: 10 mei 2019 10:09 uur

Van maandag 13 tot en met donderdag 16 mei 2019 werkt Rijkswaterstaat gedurende vier nachten aan het onderhoud van de Coentunnel. Iedere nacht tussen 23.00 en 05.00 uur, is er één van de vier tunnelbuizen afgesloten.

Alleen in de nacht van 15 op 16 mei 2019 geeft dat enige vertraging voor het verkeer, als gewerkt wordt in de tunnelbuis van Amsterdam richting Zaandam. Het verkeer richting Amsterdam-Noord wordt dan namelijk door de wisselbuis geleid en moet draaien bij afrit 3 (Westzaan) op de snelweg A8. De extra reistijd bedraagt circa tien minuten.

Inspectie tunnelsystemen Coentunnel

Rijkswaterstaat beheert in totaal negentien tunnels in het Nederlandse snelwegennet. Ook de Coentunnel in de snelweg A10 valt daaronder. Om deze tunnels in goede conditie te houden vinden er regelmatig inspecties en onderhoudswerkzaamheden plaats. Deze geven tijdelijke verkeershinder, maar veiligheid staat altijd voorop. Onze tunnels behoren tot de veiligste van Europa.

Hinder beperken

Rijkswaterstaat doet er alles aan om de hinder voor weggebruikers zoveel mogelijk te beperken tijdens de afsluiting. Zo wordt ’s nachts tussen 23.00 en 05.00 uur gewerkt, omdat er dan minder verkeer is.

Advies aan weggebruikers

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers hun reis voor te bereiden met behulp van de pagina Geplande wegwerkzaamheden en de borden te volgen die de omleidingsroutes aangeven.

Onderliggende pagina's