Nachtelijke afsluiting Schipholtunnel snelweg A4 richting Den Haag; 23 mei–24 mei 2019

Werkzaamheden

Nachtelijke afsluiting Schipholtunnel snelweg A4 richting Den Haag; 23 mei–24 mei 2019

Gepubliceerd op: 21 mei 2019- Laatste update: 21 mei 2019 14:30 uur

Van donderdag 23 op vrijdag 24 mei 2019 werkt Rijkswaterstaat één nacht aan beide westbuizen van de Schipholtunnel op de snelweg A4 richting Den Haag.

Beide tunnelbuizen vanuit Amsterdam richting Den Haag zijn afgesloten van 23.59 uur tot 05.00 uur de volgende ochtend. Verkeer wordt ter plaatse omgeleid. Houd rekening met circa 5 minuten extra reistijd. Vanuit Den Haag richting Amsterdam is de tunnel open.

Inspectie tunnelsystemen

Rijkswaterstaat beheert in totaal 19 tunnels in het Nederlandse snelwegennet. Ook de Schipholtunnel valt daaronder. Om deze tunnels in goede conditie te houden vinden er regelmatig inspecties en onderhoudswerkzaamheden plaats. Deze geven tijdelijke verkeershinder, maar veiligheid staat altijd voorop: onze tunnels behoren tot de veiligste van Europa.

Omleidingen snelweg A4

Verkeer wordt ter plaatse met behulp van gele borden omgeleid. Doorgaand verkeer op de snelweg A4 richting Den Haag en Schiphol rijdt via de snelweg A9 en snelweg A5.

Hinder beperken

Rijkswaterstaat doet er alles aan om de hinder voor weggebruikers zoveel mogelijk te beperken tijdens de afsluiting. Zo wordt ’s nachts tussen 23.00 en 05.00 uur gewerkt omdat er dan minder verkeer is.

Advies weggebruikers

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers hun reis voor te bereiden met behulp van de pagina Geplande wegwerkzaamheden en de borden te volgen die de omleidingsroutes aangeven.

Onderliggende pagina's