Maasbrachter Havendagen: Rijkswaterstaat opent zijn deuren

Nieuwsbericht

Maasbrachter Havendagen: Rijkswaterstaat opent zijn deuren

Gepubliceerd op: 20 mei 2019- Laatste update: 20 mei 2019 14:20 uur

Van vrijdag 28 juni tot en met zondag 30 juni 2019 vinden de Maasbrachter Havendagen plaats op de Maasboulevard in Maasbracht. Dit evenement trekt circa 20.000 bezoekers. Een mooie kans voor Rijkswaterstaat om een kijkje achter de schermen te bieden.

Naast het bezichtigen van het enige Rijkswaterstaat-zeilschip, de RWS1, kan de scheepvaartbediencentrale bezocht worden. Ook staan we in de buurt van het netwerkplein met een stand.

Programma Maasbrachter Havendagen

Het programma start zaterdag 29 juni om 10.00 uur met een bedrijvenmarkt en een netwerkplein, waar Rijkswaterstaat met een mooie stand is vertegenwoordigd. Hier krijgt u informatie over werkzaamheden die wij de afgelopen jaren en de komende tijd in Zuid-Nederland verrichten. Heeft u vragen over ons werk? Tot 17.00 uur kunt u terecht bij onze medewerkers, die graag uw vragen beantwoorden. Ook op zondag 30 juni kunt u terecht bij onze stand.

Rondleiding bediencentrale Maasbracht

Vanuit de bediencentrale Maasbracht begeleidt Rijkswaterstaat de scheepvaart op de Maas vanaf de Belgische grens tot aan Venlo. Dit gebeurt dag en nacht door onze sluiswachters. Benieuwd hoe een schutproces in de praktijk in zijn werk gaat? Hoe wij proberen schepen zo efficiënt mogelijk te bedienen op de Maas en de kanalen in Limburg? Op zaterdag en zondag kunt u deelnemen aan een rondleiding door de centrale. Er vinden per dag 6 rondleidingen plaats (gratis) waarvoor u zich vooraf kunt inschrijven. De rondleidingen duren circa een half uur. Wees er snel bij, want vol is vol. 

Inschrijven? Stuur een mail naar Communicatie Zuid-Nederland waarin u uw naam, voorkeur voor een dag en tijdstip aangeeft en het aantal personen.

Tijdstippen rondleidingen

Zaterdag 29 juni 2019:

 • 10.30 uur
 • 11.15 uur
 • 12.00 uur
 • 14.00 uur
 • 14.45 uur
 • 15.30 uur

Zondag 30 juni 2019: 

 • 10.30 uur
 • 11.15 uur
 • 12.00 uur
 • 14.00 uur
 • 14.45 uur
 • 15.30 uur

Meer informatie over de Maasbrachter Havendagen

Wilt u weten welke activiteiten er nog meer plaatsvinden op de Maasbrachter Havendagen? Neem dan een kijkje op de website van de Maasbrachter Havendagen.

Onderliggende pagina's