Grootschalige werken aan de weg Zuid-Holland in 2019

Werkzaamheden

Grootschalige werken aan de weg Zuid-Holland in 2019

Gepubliceerd op: 29 mei 2019- Laatste update: 29 mei 2019 17:30 uur

Nederlandse autosnelwegen zijn de meest intensief gebruikte ter wereld. Dat vraagt wel om onderhoud. Het seizoen van werken aan de weg is al weer begonnen. Rijkswaterstaat werkt voor een goede bereikbaarheid volop aan de weg in Zuid-Holland. Dit betekent dat weggebruikers in 2019 rekening moeten houden met verkeershinder door de werkzaamheden.

Wegwerkzaamheden Zuid-Holland in 2019

Om de verkeershinder tijdens werkzaamheden zo veel mogelijk te beperken, stemmen we verschillende werkzaamheden met de andere wegbeheerders op elkaar af. Bovendien werken we waar mogelijk op rustige tijdstippen. We bieden reisalternatieven en verkeersinformatie aan, zodat weggebruikers goed voorbereid op weg kunnen. In enkele gevallen zetten we dit jaar ook Flitsmeister in. De grootschalige werkzaamheden waarvan we de meeste hinder verwachten hebben we hieronder op een rij gezet.

Weekendafsluiting snelweg A20

  • Van 5 tot 8 juli en 12 tot 15 juli 2019 voeren we werkzaamheden uit tussen knooppunt Gouwe en knooppunt Terbregseplein en tussen knooppunt Kleinpolderplein en knooppunt Kethelplein. We asfalteren de snelweg A20 deels met zoab en deels met dubbellaags zoab. De te verwachten extra reistijd is 30 minuten of meer. 
  • Van 27 tot 30 september en van 4 tot 7 oktober 2019 is er een weekendafsluiting van de A20 tussen knooppunt Kethelplein en Kleinpolderplein en ter hoogte van Terbregseplein richting Gouda. De te verwachten extra reistijd is 30 minuten of meer.

Weekendafsluitingen autoweg N44

Van 13 tot 16 september, van 18 tot 21 oktober en van 1 tot 4 november 2019 zijn er afsluitingen in beide richtingen ter hoogte van Wassenaar. We asfalteren de autoweg N44 met dubbellaags zoab. De te verwachten extra reistijd is 10 tot 30 minuten.

Weekendafsluiting snelweg A4

Van 14 tot 17 juni 2019 is er een afsluiting bij Den Haag richting Rotterdam, tussen aansluiting Rijswijk (11) en aansluiting Delft (14). We asfalteren de snelweg A4 met dubbellaags zoab. De te verwachten extra reistijd is 10 tot 30 minuten.

Weekendafsluiting snelweg A16

Van 14 tot 17 juni 2019 is er een afsluiting tussen Klaverpolder en Dordrecht Centrum. We vervangen het asfalt door zoab en dubbellaags zoab en we leggen detectielussen aan. De te verwachten extra reistijd is maximaal 30 minuten.

Meer informatie wegwerkzaamheden Zuid-Holland

Meer informatie rond de wegwerkzaamheden te vinden op de pagina Geplande wegwerkzaamheden. Ga goed voorbereid op weg.

Onderliggende pagina's