Ernstige hinder A35 tussen Hengelo en Almelo; 24-28 mei 2019

Werkzaamheden

Ernstige hinder A35 tussen Hengelo en Almelo; 24-28 mei 2019

Gepubliceerd op: 14 mei 2019- Laatste update: 14 mei 2019 17:42 uur

Van vrijdag 24 mei 20.00 uur tot dinsdag 28 mei 2019 05.30 uur voert Rijkswaterstaat groot onderhoud uit op de snelweg A35 richting Almelo, vanaf afrit Delden tot en met knooppunt Azelo.

Van vrijdagavond tot maandagochtend en van maandagavond tot dinsdagochtend is een deel van de snelweg A35 afgesloten. Het verkeer moet rekening houden met ernstige verkeershinder en verminderde bereikbaarheid van de regio Twente. De omleidingsroutes hebben een beperkte capaciteit, waardoor er grote kans is op vertraging. De extra reistijd kan oplopen tot 50 minuten. De omleidingsroutes zijn aangegeven op borden boven en langs de weg. Rijkswaterstaat zet extra weginspecteurs in om eventuele incidenten snel te kunnen afhandelen

Werkzaamheden A35

Rijkswaterstaat vervangt het asfalt door geluiddempend asfalt (2 lagen zoab) en voert onderhoudswerkzaamheden uit, zoals het herstellen van de vangrail.

Afsluitingen snelweg A35

De snelweg A35 is vanaf Delden (afrit 28) tot knooppunt Buren volledig afgesloten voor verkeer richting Almelo van vrijdag 24 mei 20.00 uur tot maandag 27 mei 2019 05.30 uur en van maandag 27 mei 20.00 uur tot dinsdag 28 mei 2019 05.30 uur. Ook zijn de A35 vanaf knooppunt Azelo tot Almelo-Zuid én de verbindingsweg vanaf de snelweg A1 voor verkeer richting Almelo afgesloten. Daarnaast zijn de op- en afrit Borne-West dicht. Vanaf knooppunt Buren tot knooppunt Azelo is 1 rijstrook beschikbaar voor het verkeer.

Advies aan weggebruikers

  • Overweeg of u de reis op dat moment echt moet/wilt maken
  • Reis met het openbaar vervoer
  • Gebruik voor kortere ritten de fiets

Toch met de auto onderweg?

Beheer en onderhoud snelwegen

De snelwegen in Nederland zijn van een goede kwaliteit. Om dit zo te houden voert Rijkswaterstaat regelmatig beheer- en onderhoudswerkzaamheden uit. Zo kunnen mensen en goederen ook in de toekomst vlot en veilig hun bestemming bereiken. Bij slechte weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Weekendafsluiting A35 juni 2019

Op zaterdag 22 juni en zondag 23 juni 2019 is opnieuw een deel van de snelweg A35 afgesloten in verband met werkzaamheden. De weg is dan dicht tussen Azelo en Almelo-Zuid voor verkeer richting Almelo.

Meer informatie onderhoud Oost-Nederland

Kijk voor meer informatie op de projectpagina Onderhoud wegen Oost-Nederland of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

Onderliggende pagina's