Werkzaamheden A2 tussen Holendrecht en Leidsche Rijntunnel starten op 8 april 2019

Werkzaamheden

Werkzaamheden A2 tussen Holendrecht en Leidsche Rijntunnel starten op 8 april 2019

Gepubliceerd op: 05 april 2019- Laatste update: 05 april 2019 15:55 uur

Op maandag 8 april 2019 start het groot onderhoud aan de A2 tussen Holendrecht en de Leidsche Rijntunnel. De werkzaamheden die hinder voor het verkeer opleveren, vinden alleen ’s nachts en in 9 weekenden tussen mei en september 2019 plaats.

Tijdens de werkzaamheden zijn minder rijstroken beschikbaar en diverse op- en afritten zijn afgesloten. Naar verwachting is het werk in september 2019 afgerond.

Aanpak groot onderhoud A2

Het asfalt op het traject Holendrecht en de Leidsche Rijntunnel is na 8 jaar intensief gebruik verouderd en hard aan onderhoud toe. Na het groot onderhoud kan de snelweg A2 weer jaren mee. Tijdens het groot onderhoud vervangt Rijkswaterstaat onder meer asfalt en voegovergangen. De buitenste rijstroken en de vluchtstrook tussen Holendrecht en Maarssen krijgen nieuw asfalt. Tussen Maarssen en de Leidsche Rijntunnel krijgt de hele rijbaan nieuw asfalt. Daarnaast herstelt Rijkswaterstaat oneffenheden in het wegdek en voert onderhoud uit aan asfaltverhardingen.

Weekendwerkzaamheden A2 Holendrecht – Leidsche Rijntunnel

Het eerste werkweekend waarbij rijstroken en op- en afritten afgesloten zijn, begint op vrijdagavond 10 mei om 19.00 uur en duurt tot maandagochtend 13 mei 2019 05.00 uur. 

Twee of drie rijstroken beschikbaar

Rijkswaterstaat doet er alles aan om hinder voor weggebruikers te beperken. Daarom zijn tijdens de werkweekenden altijd twee of drie rijstroken beschikbaar, waardoor doorgaand verkeer mogelijk blijft. Het verkeer wordt wel deels omgeleid wanneer één of meerdere toe- en afritten gesloten zijn. Informatie over deze omleidingen is voor en tijdens ieder weekend beschikbaar via informatieborden langs de weg, tekstkarren en informatiepanelen boven de weg. Daarop zijn ook de actuele reistijden te zien.

Weersgevoelige werkzaamheden

Onderhoudswerkzaamheden zijn weersgevoelig. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden mogelijk geen doorgang vinden en worden ze opnieuw ingepland. Houd voor de actuele situatie ook de verkeersinformatie in de gaten.

Wegwerkzaamheden: veiligheid voorop

Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en onze weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat voorop. Ook weggebruikers kunnen een bijdrage leveren aan deze veiligheid: door de aanwijzingen te volgen en snelheidslimieten te respecteren. Tijdens de werkzaamheden geldt een aangepaste snelheidslimiet. De Landelijke Eenheid van de politie controleert extra op de naleving hiervan om de veiligheid van de wegwerkers te garanderen.

Meer informatie werkzaamheden A2

Voor actuele informatie over werkzaamheden kunt u kijken op de pagina Geplande wegwerkzaamheden of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

Onderliggende pagina's